Издания / премиери

Премиера на поетичната книга „Светът на думите“от Роман Кисьов

За книгата и за поезията на Роман Кисьов ще говорят поетът Румен Денев (редактор на книгата) и д-р Митко Новков

Премиера на поетичната книга „Светът на думите“от Роман Кисьов

 

◊ ПОКАНА

Гьоте-институт България
и
издателство „Ерго“

Ви канят на премиера на книгата с избрани и нови стихотворения на Роман Кисьов „Светът на думите“. Събитието ще се състои в библиотеката на Гьоте-институт България на 20 септември, вторник, от 18:30 ч.

Последната (засега) книга на Роман Кисьов „Светът на думите“ включва 61 избрани и нови стихотворения, придружени от 13 негови авторски черно-бели фотографии, които чудесно допълват стиховете. Броят на стихотворенията не е случаен, тъй като книгата излиза в юбилейна за поета година, малко след като навършва 60 и навлиза в своята 61 година. Авторът е подбрал емблематични за поезията му стихотворения от предходни стихосбирки, както и най-доброто от новите му поетически текстове, писани през последните години. Книгата е разделена на четири цикъла и композиционно е замислена като съвсем нова, цялостна книга, така че и „старите“ творби сега звучат по нов, дори неочакван начин.

Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Творчески стипендии“.

„Може да се каже, че за своето около тридесетгодишно присъствие в българската и световната поезия Роман Кисьов създаде забележително творчество и се наложи като майстор на изящната словесност. Това е неоспоримо. Той е един голям творец, който е не само поет, но и художник, преводач, мислител и търсач в областта на духа", казва за книгата Румен Денев

За книгата и за поезията на Роман Кисьов ще говорят поетът Румен Денев (редактор на книгата) и д-р Митко Новков (литературен и медиен критик, публицист, културен журналист).

С участието на музикантите Елица Александрова (арфа) и Венцислав Василев (цигулка).

Стихотворения от книгата ще чете авторът.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
13.09.2022 г. 16:10
Посетено:
574
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/35383-premiera-na-poetichnata-kniga-svetat-na-dumite-ot-roman-kisyov