Издания / премиери

Представяне на Антологията "Моят Созопол"

5 юли, 17:30 часа, Етнографски музей, гр. Созопол

 

◊ ПОКАНА

Община Созопол, Лексикон - Издателството за българска литература и Етнографски музей - гр. Созопол най-любезно канят всички жители и гости на града на представянето на Антологията "Моят Созопол" със съставител Наска Калата. Книга, събрала в себе си най-ценното от творчеството на талантите на Созопол.

Събитието ще се състои на 5 юли, вторник, от 17:30 часа в Етнографския музей в гр. Созопол (ул. "Кирил и Методий" 34), представя Любен Дилов - син.

Няколко думи за книгата:

„Ние сме деца на радостта“, обобщава един от авторите в този сборник усещането за радост и единение с природата, които завладяват всеки, докоснал се до него. Съставителят, Наска Калата, е подбрала разнообразни гласове от хилядолетния прибой на созополския талант, побрал в искрящото си богатство векове, езици, вери и истории. Градът на Аполон, Градът на спасението, Градът на бягството от градовете винаги е омайвал с неочаквани открития на красота. Ще ви очарова и сега с богатството си на изящна словесност, сравнима с природните му красоти. Созопол, пристанището на талантите, както от векове, просто ви чака да се завърнете. Добре дошли!
~
Любен Дилов – син

В антологията, посветена на град Созопол, са включени произведения от Васил Костов, Васил Тодоров - Клоуна, Дамянка Котакова, Иван Данчев, Катя Бакларова, Леля Дафни, Людмила Калоянова, Марияна Калата, Паскал Кюмурджиев, Ради Кисьов, Румяна Димитрова-Кирова, Савко Калата, Сийка Рупова, Силвия Андреева, Таня Сарандева, Теодора Стефчева, Чони Чонев.

 

Автор:
Лексикон
Публикация:
01.07.2022 г. 14:18
Етикети:
Посетено:
835
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/35010-predstavyane-na-antologiyata-moyat-sozopol