Издания / премиери

Премиера на „В такива следобеди“ - дебютна стихосбирка на Теодора Лалова-Спинкс

16 юни 2022, 19:00 ч., Бар Шрьодингер - София

Премиера на „В такива следобеди“ - дебютна стихосбирка на Теодора Лалова-Спинкс

 

◊ ПОКАНА

С голямо удоволствие ви каним на премиерата на дебютната стихосбирка на Теодора Лалова-Спинкс. „В такива следобеди“ е първата двуезична книга на издателство „Арс“ и съдържа фотографии на Теодора. Преводът на английски език е направен от Джейсън Спинкс, Габриела Манова и Калин Петков.
 
Заповядайте да се запознаем на 16 юни, 19:00 ч. в бар Шрьодингер, където на бара ще ви очаква комплимент от автора.
 
В представянето ще участват редакторът на книгата Валентин Дишев и преводачите на стиховете на английски език Джейсън Спинкс и Габриела Манова.
 
За книгата:
 
Валентин Дишев, поет и издател: Макар и почувствала своята история като готова за разказване след няколкогодишен живот в Европа, тази книга не се заиграва с високата нота на носталгията, нито с обертоновете на отсъствието. Тя е съвършено изсвирена по партитурата на смиреното следовничество на търсенето на смисъла.
 
Калина Линкова, поет: „В такива следобеди “е аристократична поезия с часовников механизъм.
 
Вангел Имреоров, поет: Един дебют, далеч по-голям от сбора на съставните си части – от текстовете, снимките, местата и усещанията. Книга, която ще остави следа.

Теодора Лалова-Спинкс е родом от Варна и израства в София. Възпитаничка е на НГДЕК и СУ „Св. Климент Охридски“, където завършва „Право“. Завършва магистратура в Белгия и е докторант в Льовенския университет в Брюксел. Литературните ѝ произведения са публикувани в множество български и чужди издания и е лауреат на Националния литературен конкурс на фондация „Св. Климент Охридски“. Класира се на второ място поетичния конкурс „Веселин Ханчев“. „В такива следобеди“ (изд. "Арс", 2021) е дебютната ѝ стихосбирка.
 
 
Автор:
Издателства "Ars" и "Scribens"
Публикация:
14.06.2022 г. 14:08
Етикети:
дебютстихосбиркапремиера на книгаиздателство „Арс“двуезична книга
Калин Петков.
Габриела Манова
Джейсън Спинкс
Теодора Лалова-Спинкс
„В такива следобеди“
"Scribens"
Посетено:
714
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34922-premiera-na-v-takiva-sledobedi-debyutna-stihosbirka-na-teodora-lalova-spinks