Издания / премиери

Представяне на книгата „Калейдоскоп“

14 юни 2022 г., 16.30 ч., Нов български университет

Представяне на книгата „Калейдоскоп“

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата отправя покана за представяне на книгата „Калейдоскоп“ с автори Таня Николова (текст), Моника Попова (рисунки) и Капка Кънева (дизайн на книжно тяло) на 14 юни 2022 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Събитието е с модератор гл. ас. д-р Екатерина Григорова и дискутанти доц. д-р Калина Христова, проф. Моника Попова и Таня Николова.

Таня Николова: Тази книга е едно сдобряване с миналото, едно помирение с мен самата и с най-ранните ми поетични опити. Тя заличава пропастта на неосъществените желания и ми носи мир. От позицията на изминалите години погледът ми към написаното е самоироничен, но и с умиление към детински чистите пориви и изказ. Първите ми стихове, естествено, са несъвършени, римите – неумели, стъпките – погрешни, и сигурно вече се чудите защо ги споделям. Просто е. Имах нужда да погледна назад и да се видя каквато съм била.

„Калейдоскоп“ е стихосбирка експеримент. Да я създам, беше предизвикателство. Надявам се да се е получила добре и четенето да ви достави удоволствие.

* * *
Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
08.06.2022 г. 14:40