Издания / премиери

Варненска премиера на романа "Clair de Lune" от Жюстин Томс

За книгата ще говорят представители на арменската общност, както и авторката Жюстин Томс

Варненска премиера на романа "Clair de Lune" от Жюстин Томс

 

◊ ПОКАНА

Скъпи приятели и читатели,

Заповядайте на представянето на романа на Жюстин Томс "Clair de Lune" на 15 юни 2022 г., сряда, от 18,30 часа в Карин дом в Морската градина, Варна.

През последните години авторката изследва темата за гоненията над арменците през 1915 година, ситуацията в Европа отпреди, по време и след Втората световна война, идването на социализма в България и лагерите у нас. В резултат на задълбочената ѝ работа се ражда романът Clair de Lune, вълнуващ епос, който чрез историята на един живот проследява динамиката на историческите процеси в България и Европа през ХХ век. За книгата ще говорят представители на арменската общност, както и авторката Жюстин Томс.

Тина е арменка, която като дете бяга от кланетата в Турция в Париж. По-късно се омъжва и заживява в България, която заобичва. Но идва войната и семейството ѝ е разбито, тя губи децата си, съпруга си, дома си и накрая е отведена в трудов лагер. И там, по силата на обстоятелствата, става майка отново.

Съпричастни към изданието са всички свидетели на епохата, които авторката е интервюирала, за да бъде разказът достоверен, дизайнерката Петя Савова, изработила великолепната корица, Мариана Мелнишка, един от първите читатели на романа, Зорница София, дала насърчение текстът да бъде завършен, издателство Ерго и Мартин Христов.

Никой не е забравен. Нищо не е забравено.

 

Автор: Организаторите
07.06.2022 г. 10:50
Посетено: 340
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34868-varnenska-premiera-na-romana-clair-de-lune-ot-zhyustin-toms