Издания / премиери

Писателят Никола Чалъков ще представи „Кръгът на лунната светлина" на Пролетния базар на книгата

4 юни, 15:00 часа, Литературен кът на Пролетния базар на книгата

Писателят Никола Чалъков ще представи „Кръгът на лунната светлина" на Пролетния базар на книгата

 

◊ ПОКАНА

На 4 юни (събота) от 15:00 часа в Литературния кът на Пролетния базар на книгата майсторът на фентъзи жанра Никола Чалъков ще представи сборника си с разкази „Кръгът на лунната светлина", излязъл с логото на издателство "Парадокс".

„Ще се радвам да се срещнем там и да поговорим за емоциите, препятствията и трудните решения в света на магията", кани авторът, за когото писателката Здравка Евтимова казва: „В лицето на Никола Чалъков имаме един мощен белетристичен талант в областта на фентъзи прозата". 

„Кръгът на лунната светлина" е сборник с десет фентъзи разказа, издържани в най-добрите традиции на жанра. Отделните истории потапят във вълшебния свят, добре познат на читателите от романа „Изпитанието на Розара" ("Парадокс", 2019). Героите, които ги населяват, „омагьосват" със своите копнежи, стремежи, любови, триумфи и провали, приключения и вълнуващи съдби.

През 2019 г. "Изпитанието на Розара" предизвика изключителен интерес. С автора бяха организирани поредица от срещи с ученици от страната - част от Националната инициатива "Разказвачът на приказки" за насърчаване на детското четене и удоволствието от писането. 

Литературата винаги привлича с безграничните възможности, които предоставя на въображението. - Никола Чалъков

Никола Чалъков е роден в София през 1981 г. Завършва английска и френска филология (и няколко магистратури) и превежда професионално от тези два езика.

Като писател, неговите творчески интереси са фокусирани върху фентъзи прозата. Чалъков е автор на два романа, предизвикали сериозен читателски интерес и множество положителни отзиви – „Железният скиптър“ (2000) и „Изпитанието на Розара“ (изд. „Парадокс“, 2019). През 2021 г. Никола Чалъков е номиниран за наградата на Националния литературен конкурс „Албена 2021“ за разказа „Магическа дарба“.

„Кръгът на лунната светлина“ е първият сборник с разкази на автора.

 

Автор:
Издателство "Парадокс"
Публикация:
02.06.2022 г. 11:28
Етикети:
разказифентъзисборникпредставяне на книгаиздателство "Парадокс"
Никола Чалъков
„Кръгът на лунната светлина"
Посетено:
761
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34839-pisatelyat-nikola-chalakov-shte-predstavi-kragat-na-lunnata-svetlina-na-proletniya-bazar-na-knigata