Издания / премиери

Пловдивска премиера на романа „Clair de Lune” от Жюстин Томс

В романа през историята на един живот се проследява динамиката на историческите процеси в България и Европа през ХХ век

Пловдивска премиера на романа „Clair de Lune” от Жюстин Томс

 

◊ ПОКАНА

Скъпи приятели,

Заповядайте на представянето на романа на Жюстин Томс „Clair de Lune” („На лунна светлина”) на 9 юни 2022 г. от 18,00 часа в бар Кавички, ул. "Абаджийска" 15 в кв. "Капана", Пловдив.

През последните 10 години авторката работи по темата за гоненията над арменците през 1915 година, Европа отпреди, по време и след Втората световна война, идването на социализма в България и лагерите у нас. В резултат се ражда вълнуващият епос Clair de Lune, който чрез историята на един живот проследява динамиката на историческите процеси в България и Европа през ХХ век. За книгата ще говорят представители на арменската общност в Пловдив, както и авторката Жюстин Томс.

Тина е арменка, която като дете бяга от кланетата в Турция в Париж. По-късно се омъжва и заживява в България, която заобичва. Но идва войната и семейството ѝ е разбито, тя губи децата си, съпруга си, дома си и накрая е отведена в трудов лагер. И там, по силата на обстоятелствата, става майка отново.

Съпричастни към изданието са всички хора – свидетели на епохата, които авторката е интервюирала, за да бъде разказът по-достоверен, дизайнерката Петя Савова, изработила прекрасната корица, Мариана Мелнишка, един от първите читатели на романа, Зорница София, дала насърчение този текст да бъде завършен, издателство "Ерго" и Мартин Христов. Никой не е забравен. Нищо не е забравено.

 

Повече за романа на адрес: https://justinetoms.com/clair-de-lune/

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
27.05.2022 г. 10:59
Етикети:
ПловдивЖюстин Томсроманпремиера на книга
„На лунна светлина”
„Clair de Lune”
Посетено:
669
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34789-plovdivska-premiera-na-romana-clair-de-lune-ot-zhyustin-toms