Издания / премиери

Премиера "Дървета за прегръщане" - новата книга на Цветелина Александрова

26 май 2022, 19 ч., Литературен клуб на Столична библиотека

Премиера "Дървета за прегръщане" - новата книга на Цветелина Александрова

 

◊ ПОКАНА

На 26 май от 19 ч. в приятната атмосфера на Литературния клуб на Столична библиотека ще се проведе премиерата на сборника с разкази „Дървета за прегръщане“ на Цветелина Александрова, издателство "Скрибенс".

Книгата ще бъде представена в свободен разговор между Георги Гаврилов – редактор на книгата и издател, Денис Нуф – коректор, поетите Хайри Хамдан и Нинко Кирилов, Антонина Георгиева – дизайнер, и Цветелина Александрова. Ще прозвучи и музиката, която е пълнокръвен „герой“ на някои от разказите.   

За книгата:

„Дървета за прегръщане“ е сборник с разкази, издаден от издателство "Скрибенс".

Книгата предлага девет разказа, обединени от сходни герои, тематика и идеи. Сюжетите са разгърнати между реалност и магия, но магия не в смисъл на свръхестествено, а като проекция на жадното за чудеса съзнание на съвременния човек.

Интертекстуалният подход е преднамерено избран при структурирането на текстовете. Разказите говорят както един с друг, така и препращат към класически и модерни литературни и музикални произведения. Читателят може да чуе гласовете на Моцарт, Бетовен, Шопен, Луис Карол, Бредбъри, Ницше, Пелевин и така да обогати своето преживяване в „Дървета за прегръщане“.

 

За автора:

Цветелина Александрова е магистър филолог, автор на романа „Сеизмичен роман“. Нейни разкази са поместени в сборници, алманаси и електронни платформи, както и в литературни издания като „Литературен вестник“, списание „Море“, „Словото днес“ и др.

Един от авторите на колективния роман „Нестинарски танц“.

Член на Асоциация на младите български писатели.

 

 

Автор:
Изд. "Скрибенс"
Публикация:
22.05.2022 г. 13:39
Етикети:
Посетено:
666
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34738-premiera-darveta-za-pregrashtane-novata-kniga-na-tsvetelina-aleksandrova