Издания / премиери

Представяне на книгата „Сан сан, Япония" от Юлияна Антонова-Мурата

26 май 2022 г., 18.30 ч., Литературен клуб „Перото“

Представяне на книгата „Сан сан, Япония" от Юлияна Антонова-Мурата

 

◊ ПОКАНА

Заповядайте на представянето на книгата „Сан сан, Япония“ от Юлияна Антонова-Мурата на 26 май (четвъртък) 2022 г. от 18,30 ч. в Литературен клуб „Перото“. С участието на Георги Милков, Ирина Тенчева, Магдалена Гигова и Владо Пенев.

Входът е свободен.

 

ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО, РАЗКАЗАНИ СЪС СЪРЦЕ

Юлияна Антонова-Мурата е завършила 91. Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, след което немска филология и психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е преподавател в Медицинския университет в София. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето ѝ обаче завинаги остава в Япония, където живее и до днес със семейството си.

Авторката е българка по родолюбие, космополит по възпитание и японка по дух.  Талантът ѝ да открива вдъхновяваща история в дребната наглед случка, умението да говори с хората така, че да разкрият дълбините на сърцата си и дарбата да го опише изящно като в японска гравюра, превръща книгите ѝ „Моши моши, Япония“ и „Уки уки, Япония“ в бестселъри.

Този нов сборник с разкази е естествено продължение на стремежа ѝ да раздипля пред читателя – пласт по пласт многоликата душа на японската култура  и начин на мислене.  А когато това е направено с обич, разбиране и преклонение, винаги докосва сърцето.

„Сан сан, Япония“ е онзи светъл лъч, който пронизва съзнанието, за да остави следа.

 

Отзиви за „Сан сан, Япония“:

„Сан сан, Япония“ е нежен звън от душата на Юлияна Антонова-Мурата. Авторката излива любовта си към японския морал и съпричастност. Разкрива Страната на изгряващото слънце каквато никога няма да я видим, защото преживяванията и чувствата са си лично нейни. И неусетно се влюбваме в Япония безрезервно."
Магдалена Гигова (журналист и писател)

„Юлияна Антонова-Мурата пише за едни истински хора, които е срещала и които на пръв поглед са обикновени. Но запознавайки се с тях и предавайки историите им по нейния увличащ читателя стил, пред нас се изграждат образи за хора, за които уважение, съпричастност, достойнство и понякога саможертва са част от тяхното ежедневие. „Сан сан, Япония“ ще ви отведе в света на Страната на изгряващото слънце, ще ви разкаже по един изключително приятен и деликатен начин за обаятелната култура на отношенията там, за хората и техните порядки, за тяхната същност, като всичко това е описано по един великолепен начин.“
Веско Ешкенази, цигулар, концертмайстор на Кралски Концертгебау оркестър

"Книгите на Юлияна  Антонова-Мурата са като самата нея – фини и деликатни, говорещи за Смисъла, за Човека, чрез неговите ежедневни помисли и постъпки. Грижата за Света е на пиедестал, а деликатността и възпитанието на душата е начин на живот. Япония – една моя мечта за изгрева  и вишневият цвят! Обич, Благородство и Духовност. Там, където общото е лично твое. Където си срещат последните технологии с топлината на жеста към другия."
Биляна Петринска, актриса

* * *

Линк към книгата: https://knigomania.bg/san-san-japonija.html

 

 

Автор: Книгомания
25.05.2022 г. 13:58
Посетено: 317
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34720-predstavyane-na-knigata-san-san-yaponiya-ot-yuliyana-antonova-murata