Издания / премиери

Представяне на детската книжка „Фантазия“ на Красимира Петрова

21 май 2022 г., 11.00 ч., Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“

Представяне на детската книжка „Фантазия“ на Красимира Петрова

 

◊ ПОКАНА

На 21 май 2022 г. от 11.00 ч. в Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ ще бъде представена детската книжка „Фантазия“ на Красимира Петрова.

Главен герой на детската книжка е момиченце с протеза. Случват ѝ се весели истории, в които тя проявява загриженост към своите приятели и ги подкрепя. Книгата има за цел да предразположи малките читатели (3 год. до 7 год.) към приемане на различните хора. А също така децата инвалиди да приемат своята съдба и да се окуражат, че животът може да бъде щастлив във всяка негова разновидност. Характерът на героинята е силен, тя е с добро сърце и е пример за това, че в тялото на инвалид често се крие чиста душа, отговорен човек, грижовен и забавен приятел.

Книгата е красиво илюстрирана от самата авторка, а над предпечатната обработка работи небезизвестната Мила Лозанова.

Авторката има подкрепата на хора с протези, в лицето на д-р Данчева, на екипа на Протезен център Алегро, които се радват, че темата е изведена на дневен ред. В момента авторката сондира подходящи медийни изяви, за да развие темата с децата инвалиди и тяхното място сред всички нас. Животът е това, което е, и трябва да го приемем с усмивка.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
16.05.2022 г. 16:02
Етикети:
детски книгипредставяне на книгаНБУ в ЦЕНТЪРа
д-р Данчева
Протезен център Алегро
Мила Лозанова
Красимира Петрова
„Фантазия“
Посетено:
893
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34699-predstavyane-na-detskata-knizhka-fantaziya-na-krasimira-petrova