Издания / премиери

Представяне на книгата „Калейдоскоп“

16 май 2022 г., 16.30 ч., Нов български университет

Представяне на книгата „Калейдоскоп“

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата отправя покана за представяне на книгата „Калейдоскоп“ с автори Таня Николова, текст, Моника Попова, рисунки, и Капка Кънева, дизайн на книжно тяло на 16 май 2022 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещ на събитието е гл. ас. д-р Екатерина Григорова, а дискутанти са доц. д-р Калина Христова, проф. Моника Попова и Таня Николова.

Таня Николова: Тази книга е едно сдобряване с миналото, едно помирение с мен самата и с най-ранните ми поетични опити. Тя заличава пропастта на неосъществените желания и ми носи мир. От позицията на изминалите години погледът ми към написаното е самоироничен, но и с умиление към детински чистите пориви и изказ. Първите ми стихове, естествено, са несъвършени, римите – неумели, стъпките – погрешни, и сигурно вече се чудите защо ги споделям. Просто е. Имах нужда да погледна назад и да се видя каквато съм била.

„Калейдоскоп“ е стихосбирка експеримент. Да я създам, беше предизвикателство. Надявам се да се е получила добре и четенето да ви достави удоволствие.

***

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
12.05.2022 г. 15:56
Посетено:
637
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34666-predstavyane-na-knigata-kaleydoskop