Издания / премиери

Премиерата на „Тронът на Алкирия“ от Богдан Русев припомня славните години на книгите-игри

Богдан Русев публикува първото си фентъзи за възрастни: своеобразно продължение на „Принцът на Алкирия“, една от култовите книги-игри от 90-те

Премиерата на „Тронът на Алкирия“ от Богдан Русев припомня славните години на книгите-игри

 

◊ ПОКАНА

Премиера на „Тронът на Алкирия“ от Богдан Русев

Едва ли сте си мислили, че първото изречение, което ще прочетете тук, е: „Имате ли планове за вечерта на 10 май 2022 г.?“

Ако отговорът е „Да“ – трябва да ги отмените. При „Не“ – следвайте инструкциите за една незабравима вечер, в която легендите се завръщат!

Малко след 19:00 ч. на 10 май 2022 г. в емблематичния клуб „Строежа“ (ул. „Леге“ 10, София) Богдан Русев, познат и като Робърт Блонд, ви кани на едно пътуване из тайните на „Тронът на Алкирия“ – мрачно и брутално фентъзи за пораснали читатели, което започва там, където завършва разказът в легендарната книга-игра „Принцът на Алкирия“.

В това пътешествие Спътник на автора на култовите „Варварският бог“ и „Принцът на Алкирия“ще бъде не кой да е, а журналистът и водещ Драгомир Симеонов, който добре познава изкуството на книгите-игри и света на фентъзито.

Приветстваме ви да направите своя избор и да станете част от завръщането на Принца!

Но преди законният наследник на престола да заеме своето място, му остава само една единствена мисия…

Входът на събитието е свободен, а повече подробности за него може да откриете във Фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events

„Тронът на Алкирия“ започва там, където завършва разказът в „Принцът на Алкирия“, и ще потопи читателя в свят на черни и бели магове, фантастичен екшън и мистериозни убийци с кожени маски.

Богдан Русев създава богато нюансирана и безмилостно добра история, в която  опасностите дебнат навсякъде, героите са многопластови, а битката за властта е жестока. Кървав и напрегнат, „Тронът на Алкирия“ е всичко, което почитателите на мрачното фентъзи могат да искат от една история.

„Тази книга не е за деца. Не е дори за юноши. „Тронът на Алкирия“ е мрачно, брутално, трагично фентъзи за пораснали читатели. И, заклевам се, „Тронът на Алкирия“ е най-добре написаната ми книга досега. Не въпреки жанра, а точно заради него. Все пак, за 30 години би трябвало да съм научил нещо.

Радвам се, че вече мога да я споделя с вас.”

Богдан Русев

Автор: Изд. Сиела
10.05.2022 г. 11:37
Посетено: 350
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34649-premierata-na-tronat-na-alkiriya-ot-bogdan-rusev-pripomnya-slavnite-godini-na-knigite-igri