Издания / премиери

Пловдивска премиера на "Врата към Бер" – първата самостоятелна книга на Яна Е. Борисова

Среща на 14 май от 17 часа в Джаз бар „Контрабас“ - Стария град

 

◊ ПОКАНА

„Врата към Бер“ – първата самостоятелна книга на Яна Е. Борисова ще бъде представена и в Пловдив, след като вече имаше премиера през февруари в София.

Каква е историята на романа и историята за живота на Бернадета, ще разкаже Яна в среща от 17:00 часа на 14 май (събота) в Джаз бар „Контрабас“ в Стария град. Заповядайте!

„Създадох Бер в момент на лично освобождаване, когато се отказах от страха да обичам. Създадох Бер силна и едновременно с това уязвима, защото в крехката тъга и чувствителност на всяка жена аз откривам дълбока красота. Посвещавам „Врата към Бер“ на всички нейни читатели, които не се страхуват, че в любовта ще бъдат наричани луди“, пише в края на романа си Яна Борисова. За едно от посланията в историята – „Любовта е време, в което всичко се случва навреме" – споделя: „Вярвам, че няма друго по-истинско място от сърцето, което обича, и няма друго по-подходящо време от това, в което съм луда и смела да бъда гола... само по себе си. Ако е лъжа, няма да бъде любов! Това знам и понякога само това ми стига. "Врата към Бер" е история, която написах като писмо в 70 страници. В писмото обикновено няма диалози. После дойдоха разговорите и историята се превърна в роман от 216 стр. Това все още не ме прави писател. Оставам жената, която чете и разказва истории, разхожда кучето си и обича семейството си“.

 

Яна Борисова е родена на 15.06.1977 г. във Варна. Завършва специалност "Политология" в СУ "Св. Климент Охридски". Интересите ѝ са свързани с публична реч, предизборни стратегии и кампании. Голямата любов в работата ѝ са 11-те години като водещ и репортер в БНР - Радио Варна. През 2016-та Яна създава Креактив ПР – ателие за ПР и в него определя себе си като разказвач на бизнес истории. През ноември 2021-ва пише своя първи роман, включвайки в него един от най-четените си пътеписи и една любов в Азия.

~

Из "Врата към Бер": https://liternet.bg/publish34/iana-borisova/vrata.htm

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
08.05.2022 г. 14:49
Етикети:
романПловдивпредставяне на книга
Яна Е. Борисова
„Врата към Бер“
Посетено:
1102
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34638-plovdivska-premiera-na-vrata-kam-ber-parvata-samostoyatelna-kniga-na-yana-e-borisova