Издания / премиери

Представяне в Кюстендил на "От мен до другото безсмъртие" - поезия от Ива Спиридонова и "Рисунки в жълто" - сборник разкази от Национален конкурс "Вие пишете, ние четем"

14 април 2022, 18.00 ч., Възрожденско училище към Община Кюстендил

Представяне в Кюстендил на "От мен до другото безсмъртие" - поезия от Ива Спиридонова и "Рисунки в жълто" - сборник разкази от Национален конкурс "Вие пишете, ние четем"

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Библиотека България" и НЧ "Асклепион 1998", със съдействието на Община Кюстендил

представят

"От мен до другото безсмъртие" - поезия от Ива Спиридонова
и
"Рисунки в жълто" - сборник разкази от Национален конкурс "Вие пишете, ние четем"


Каним ви на среща с поезията на Ива Спиридонова, събрана в третата ѝ поетична книга, издадена с подкрепата на Министерство на културата, програма "Помощ за книгата", под редакцията на поетесата Камелия Кондова. Ива се завръща у дома с "От мен до другото безсмъртие", за да разкаже за пътя на любовта от човека към безсмъртието и за себе си като автор. Актьорът Любен Чаталов ще прочете избрана поезия, а редакторът Камелия Кондова и поетът Михаил Калдъръмов ще споделят своите думи за книгата.


В рамките на събитието ще бъде представен и сборникът с разкази "Рисунки в жълто", със съставители акад. Владимир Зарев и Весела Люцканова, събрал в себе си отличените творби от Националния конкурс на издателството, "Вие пишете, ние четем" 2020. В него са селектирани и разказите на двама кюстендилски автори – Виолета Атанасова и Калин Василев, които също ще имаме удоволствието да чуем. За създаването на сборника ще разкаже координаторът на конкурса Симеон Аспарухов.

С участието на:

Виолета Атанасова
Ива Спиридонова
Калин Василев
Камелия Кондова
Любен Чаталов
Михаил Калдъръмов
Симеон Аспарухов

Дата: 14 април
Час: 18.00
Място: Възрожденско училище към Община Кюстендил,
гр. Кюстендил, ул. "Търговска" 6

Вход свободен!

Бъдете наши гости! Очакваме ви!

 

Автор:
Издателство "Библиотека България"
Публикация:
11.04.2022 г. 11:47
Етикети:
сборник разкази"Рисунки в жълто"Ива СпиридоновапоезияКюстендилИздателство "Библиотека България"
Национален конкурс "Вие пишете ние четем"
"От мен до другото безсмъртие"
НЧ "Асклепион 1998"
Посетено:
1009
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34495-predstavyane-v-kyustendil-na-ot-men-do-drugoto-bezsmartie-poeziya-ot-iva-spiridonova-i-risunki-v-zhalto-sbornik-razkazi-ot-natsionalen-konkurs-vie-pishete-nie-chetem