Издания / премиери

Премиера на новия сборник „Отгласи“ на Литературен клуб „Живи думи“

14 април 2022 г., 18.00 ч., Български културен център - гр. София

 

◊ ПОКАНА

Премиера на новия сборник „Отгласи“ на Литературен клуб „Живи думи“

Литературен клуб "Живи думи" към Читалище "Искра - 1964", гр. София, издаде поредния си сборник "Отгласи" с финансовата подкрепа на програма "Любителско изкуство" на Национален фонд "Култура", по проект "Творчески искри". Сборникът ще се разпространява безплатно в книжен и електронен вид.

Клубът "Живи думи" възниква спонтанно през 2011 г. от организираните от секретаря на читалището Ирина Славчева литературни четения и с активното съдействие на тогавашния председател Йордан Поромански. Ръководител на клуба става Райчо Русев - автор на множество стихосбирки, художествени преводи от руски и сръбски, съставител на сборници и алманаси, носител на награди за литература.

Клуб "Живи думи" обединява около 50 автори от София и страната, различни творци на поезията, сатирата и белетристиката. На срещите на клуба се представят новите творби и новоиздадени книги на неговите членове, организират се съвместни литературни четения с други читалища, гостувания на утвърдени автори като Георги Константинов, Недялко Йорданов, Евтим Евтимов, Елена Алекова, Румен Леонидов, провеждат се литературно-музикални срещи с участието на музиканти и певци от читалищните формации. Поезия звучи и на всички празнични събития, организирани от читалището.

Новият литературен сборник "Отгласи" е пети по ред, издаван от читалище "Искра - 1964", и включва творби от членове и приятели на клуба "Живи думи" от цялата страна и дори от чужбина. В него са застъпени различни жанрове - има хумористични стихотворения, епиграми, къси разкази, откъси от по-големи произведения и др. Темата е свободна, а авторите - доказали се в литературното поприще. Обединява ги любовта към изящното слово и приятелството към читалище "Искра - 1964".

Премиерата на новия литературен сборник "Отгласи" ще се състои на 14.04.2022 г., четвъртък, от 18.00 ч. в залата на Българския културен център в София на ул. "Веслец" № 13. Със специалното участие на мандолинен квартет "Прима визионе".

Вход свободен. Заповядайте!

Автор:
Лора Георгиева
Публикация:
11.04.2022 г. 09:01
Етикети:
Посетено:
807
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34492-premiera-na-noviya-sbornik-otglasi-na-literaturen-klub-zhivi-dumi