Издания / премиери

Захари Карабашлиев представя романа си „Опашката”

11 април 2022 г., 19:00 часа, Младежки театър „Николай Бинев“

Захари Карабашлиев представя романа си „Опашката”

 

◊ ПОКАНА

Захари Карабашлиев представя романа си „Опашката”

Знаковият роман „Опашката” се появи в началото на 2021 г. и бързо се превърна в една от най-обсъжданите книги на годината, завладяла класациите и сърцата на читатели и критика.

Година по-късно, в месеца, в който „сваляме маските“, представяме „Опашката” - най-провокативната и смела творба на автора на „18% сиво“ и „Хавра“. Модератор на събитието ще бъде журналистът Георги Милков, а в атмосферата на романа ще ни потопят талантливите актьори Владимир Карамазов (който получи „Икар“ за главна мъжка роля за участието си в едноименната пиеса на Явор Гърдев) и Бориса Сарафова.

Заповядайте в Младежки театър „Николай Бинев“ от 19:00 ч. на 11 април 2022 г. (понеделник), за да поговорим за света на „Опашката“ – за света, в който живеем.

Входът е свободен, но ви молим да потвърдите присъствие!

https://fb.me/e/664tgY3Qq

„Опашката” е разтърсващ роман —  едновременно нежен, провокативен, забавен, тревожен и безмилостен. Интимен и откровен разговор за измамната красота на илюзиите и пътешествие към най-дълбоките кътчета на човешката душа.

През страната и света преминава вълна от безредици, всеобщото недоволство изглежда е достигнало критична точка, а с наближаването на президентските избори напрежението между власт и гражданско общество нараства. Настъпило е времето за действие, но някой трябва да направи решителна крачка и да поведе страната към един нов ред.

Павел Панов, писател и драматург, намерил любовта на живота си в лицето на красивата и интелигентна Невена, получава изненадващо предложение да се включи в политическата надпревара като независим кандидат. Изглежда, съдбата на държавата зависи от него, но пък това залага на карта и отношенията с любимата му.

Случва се и нещо изумително –  в нощта, в която той ѝ предлага брак, става ясно, че докато годеницата му е била в командировка, необяснимо как се е сдобила с опашка. Съвсем истинска опашка, за която тя отказва да говори, но която разтърсва из основи света му.

Как и дали тази опашка променя идеалната жена, докъде е готов да стигне Павел в надпреварата към властта и може ли доброто  да се самосъхрани сред отломките на разпадащия се свят?

Роман, който ще промени дишането ви и ще ви накара да се замислите. Защото пътят към покварата най-често е осеян с добри намерения.

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
07.04.2022 г. 15:31
Посетено:
975
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34466-zahari-karabashliev-predstavya-romana-si-opashkata