Издания / премиери

Кандидат-президента

Забогатяване чрез демокрация

Кандидат-президента


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на новия роман на Леа Коен
"Кандидат-президента", изд."Сиела", 2007

На 1 март 2007 от 18 ч.
в "Червената къща", ул. "Любен Каравелов", София

с участието на проф. Елка Константинова, Михаил Неделчев и актрисата Емануела Шкодрева, която ще прочете (кратки) откъси от текста на книгата.


◊ АНОНС

Романът "Кандидат-президента" сваля читателя в подземията на демокрацията. Тук, в мрачния и пищен ресторант "Piazza dell’oro", разположен под един от големите площади на София, се събират като в подземната канализация на града политическите хищници, представителите на зараждащата се мафия и вездесъщата Държавна сигурност за един от своите най-значителни проекти – "Забогатяване чрез демокрация", както го формулира бившият генерал от Държавна сигурност, Тома Загоров.

Ще успеят ли новите политици в лицето на Кандидат-президента, Богомил Дренски, студентите Игор и Борис, и всички останали с тях да се противопоставят на гигантския заговор за ограбване на страната? Кой е тайнственият професор Оран, който пристига от Ню Йорк и носи в куфарчето си касета с банковите сметки в чужбина на заговорниците?

На кого служи емигрантът Калчофф, с двойно "ф", който получава заповеди само чрез факс от тайнствен повелител от чужбина? Чии заповеди изпълнява бившата "барета" Алексей Улански? Кои са Лисицата, Вълка, Конкурента, Русата, двамата Японци, Адвоката, Ръкавела, в образите на които читателят несъмнено ще открие черти от реално съществуващи "герои" от времето на демократичния преход?

И как мистериозният Консорциум "Алтернус" отново се намесва, за да увеличи шансовете на почтените срещу грабителите?

В новия си черен политически роман Леа Коен разкрива с убийствена достоверност обстановката от първите години след промените у нас и подготовката на първите демократични избори.


◊ ПОМАГАЛО ЗА ЧЕТЯЩИ

Прочетохте ли "Консорциум "Алтернус" на Леа Коен? Ако не сте, поръчайте я от Електронна книжарница LiterNet, преди да се появи и новата й книга "Кандидат-президента".
Автор:
02.02.2007 г. 14:28
Посетено: 206
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/3446-kandidat-prezidenta