Издания / премиери

Представяне на книгата „На Океана с любов, вяра и надежда” от Илия Пеев

Книгата е посветена на обявеното от ООН Десетилетие на науките за океана

Представяне на книгата „На Океана с любов, вяра и надежда” от Илия Пеев

 

◊ ПОКАНА

Представяне на книгата „На Океана с любов, вяра и надежда” от професор д.пс.н. Илия Пеев

Заповядайте на 05 април 2022 г., вторник, от 17 часа, в Руски културно-информационен център (РКЦИ), София, ул. „Шипка” № 34, III етаж, заседателна зала № 305.

За книгата:

Илия Пеев. На Океана с любов, вяра и надежда. Песен за петте океaна. Пет океански песни. Художник Сияна Струнчева. Редактор Петър Тодоров. Издателство „Морски свят”, Варна, 2022.

Книгата е посветена на обявеното от ООН на 5 декември 2017 г. Десетилетие на науките за океана в интерес на устойчивото развитие (2021 г. - 2030 г.) и на моето моряшко семейство и на всички моряшки семейства по света.

Към дадения момент тази книга се явява единственото научно изследване, посветено на Десетилетието на науките за Океана.

В продължение на повече от 30 години капитан I ранг о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Петров Пеев, горещ радетел на Морската идея и активен застъпник за Национална морска стратегия, развива специфична област в научното познание – Научна маринистика, Marine Scientific Research, (научни произведения за морето, моряците и морския живот). Авторът е имал щастливия шанс да плава 11 години на надводни бойни кораби и подводници от Военноморските сили, Учебно-ветроходния кораб „Калиакра”, Учебно-прозводствения кораб „Н. Й. Вапцаров” и други кораби. Голяма част от неговите морски изследвания са правени по време на плаване на борда на корабите в реално време, което им придава неповторима автентичност и оригиналност.

Една от главните теми и цели на книгата е отразена в първата глава на монографията: Черно море: пъзел от въоръжени конфликти или море от възможности и синергия през третото хилядолетие? Разпознаваме ли Черноморските послания и ще се вслушаме ли в тях? (Черноморска зона за сътрудничество и благоденствие). Тази идея горещо се поддържа в публикуваната в книгата рецензия на Посланик Майкъл В. Христидис (Michael B. Christides), Генерален секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС).

В книгата читателите ще се запознаят с новата интерпретация на автора на така наречената „триада на безопасността“ и проблемите на безопасността на корабоплаването, а също и с интересния обзор на подводния експеримент „Хеброс ‘67“, проведен с усилията на български акванавти - изследователи.

В книгата е изразена лична позиция на автора по въпроса за защита на правата на моряците в условията на пандемията COVID-19. Неговите препоръки успешно се използват в психотерапията, сугестологията и сугестопедията, в това число и на корабите и в семействата на моряците.

Книгата „На Океана с любов, вяра и надежда” се разпространява от Издателство „Морски свят” във Варна и от Верига книжарници Е-книжарница BookPo!nt във Варна, Бургас, Стара Загора и София.

Представянето на книгата е с участието на автора - професор д.пс.н. Илия Пеев, учени, офицери от запаса, психолози, университетски преподаватели и др.

Заповядайте!

 

Руски културно-информационен център (РКИЦ)
Отдел "Наука и образование"

Автор:
Публикация:
02.04.2022 г. 16:21
Посетено:
868
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34434-predstavyane-na-knigata-na-okeana-s-lyubov-vyara-i-nadezhda-ot-iliya-peev