Издания / премиери

Премиера на "Омала" от Константин Тилев

31 март, 18:30 часа, Редакцията на сп. L'Europeo

 

◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на "Омала" от Константин Тилев

31 март, четвъртък, 18:30 часа, Редакцията на сп. L'Europeo, ул. "Ангел Кънчев" 31

"Омала" - Космическа опера, една невероятна смесица от фентъзи и фантастика от Константин Тилев ще представят Любен Дилов-син и д-р Йордан Антов в редакцията на списание L'Eoropeo. 

Няколко думи за книгата:

Константин Тилев е тръгнал на толкова дълго и сложно пътешествие, че направо го подозирам в онзи гениално лекомислен поглед върху света, въплътен в израза „не знаех, че не може“. Създаването на цял един свят, екологична, икономическа и нравствена система е сред най-любимите изпитания на фантастите, където те най-често... катастрофират. А Омала не просто е оживяла, тя съществува, родена от подозрението, че всичко, хрумнало някога на човека, рано или късно ще се появи в действителност.

Всеки век си има своето Средновековие, а „Омала“ е пренесено във времето и пространството шеметно Средновековие, което си играе с велики идеи и низки страсти, с любовни авантюри и междувидови войни. И, разбира се, като всяко Средновековие и това има своя Ренесанс. Заключен е в прозрението, че както и да се пренесем през светлинните години на непознатото, носим в себе си космос, по-голям от заобикалящия ни. Вероятно именно това откритие, което всеки път правим все по-екзалтирано, ни води до идеята за божествения ни произход.

Очаква ви страхотно пътуване, приятели, в компанията на колоритни герои и смайващи гледки.

Опознайте света на Омала и преценете сами – ще поискате ли да имате селфи оттам? Аз искам. - Любен Дилов-син

Няколко думи за автора:

Константин Тилев е роден през 1952 г. в Бургас. Завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Радиожурналист по професия. Работил в Българското национално радио, където е един от основателите на предаването „Научна фантастика“, както и на предаването „Нощен хоризонт“. Съсобственик на радио FM+. Автор е на научно-фантастични произведения. През 1978 година печели първо място на Международния конкурс за къса проза „Хомо космикус“. Публикувал е фантастични разкази в различни периодични издания.

 

Автор:
Лексикон
Публикация:
23.03.2022 г. 15:30
Етикети:
научна фантастиканова книгапремиераЛексикон
космическа опера
Константин Тилев
"Омала"
Посетено:
792
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34357-premiera-na-omala-ot-konstantin-tilev