Издания / премиери

Среща на живо с Ерик Ноло и представяне на романа „Последна спирка Русе“

19 февруари, 18:00 ч., Yalta Art Room - София

Среща на живо с Ерик Ноло и представяне на романа „Последна спирка Русе“
 
 
◊ ПОКАНА
 
Среща на живо с Ерик Ноло и представяне на романа „Последна спирка Русе“
 
На 19 февруари в 18:00 ч. ви каним в новото ни любимо пространство YALTA ART ROOM, където ще имате възможност да се срещнете НА ЖИВО с провокативния писател, есеист и литературен критик Ерик Ноло! Ще представим пред публиката романа „Последна спирка Русе“.
 
 „Последна спирка Русе“ е любовен трилър, разгърнат на фона на българския градски и природен пейзаж и на родната действителност през погледа на французин българофил.
 
Ерик Ноло е роден през 1961 г. в Баден-Баден. Завършва литература в Нантер, специализира с дисертация върху слабо известни автори от 20 век. През 1986 г. решава да замине за България и да преподава във Френската гимназия в Сливен, където по-късно се запознава със съпругата си и с големите български писатели. След завръщането си във Франция става парламентарен сътрудник на Луи Перен, социалистически сенатор от Вал д'Оаз. Междувременно обаче е твърдо решен да издаде френски превод на “Сърцето в картонената кутия” от Светослав Минков и Константин Константинов.
 
През 2004 г. Ерик Ноло получава наградата на ЮНЕСКО за превода на “Сбогом, Шанхай” на Анжел Вагенщайн. След този успех Ерик Ноло започва да се изявява все по-често в телевизии. Чест участник в Paris Première, има рубрика във France Inter. Днес Ерик Ноло е може би най-известен със скандалния си дует с Ерик Земур в предаването на Лоран Рукие "On n'est pas couché". Продължава да води предавания в радиото и телевизията и изпитва безгранична страст към музиканта Греъм Паркър, с когото започва и сценично сътрудничество през 2015 година.
 
 
* * *
 
Още срещи с Ерик Ноло и представяне на книгата:
 
 
 
Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
19.02.2022 г. 12:27
Етикети:
Посетено:
904
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34126-sreshta-na-zhivo-s-erik-nolo-i-predstavyane-na-romana-posledna-spirka-ruse