Издания / премиери

Дискусия около романа на Иван Младенов „Раз/сдвоение“

28 януари, 18.00 ч., Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“

Дискусия около романа на Иван Младенов „Раз/сдвоение“

 

◊ ПОКАНА

На 28 януари от 18.00 ч. в Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ ще се проведе дискусия около романа на Иван Младенов „Раз/сдвоение“. Водещи на събитието са доц. д-р Морис Фадел и проф. Иван Младенов.

Романът „Раз/сдвоение“ е написан в руслото на почти непознатия семиотичен прагматизъм. Действието се развива на кораб, реплика на Титаник, плаващ между артистични селища от началото на XX век в търсене на нови сетива и възприятия. В центъра е стремителна любовна история в апогея на своя разпад, подсилен от обречеността на кораба, заника на модерните идеи и изтлялото упование в науката. Сюжетните нишки се заплитат в логически ключ, сигнализиран в беседите между прочути мислители, исторически фигури, художници и музиканти. Разказът израства върху реални епизоди от живота на Витгенщайн, Фреге, Лизе Майтнер, Томас Ман, Едвард Григ, но разказвачът остава неразкрит. Пътят към ново сдвояване в любовта минава през семиотично виждане за ангелите като прорези към затрупани просветления.

* * *

Посетители могат да бъдат лица, които притежават валиден документ за ваксинация, преболедуване, изследване или удостоверение за наличие на антитела. Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ се намира на ул. „Георги С. Раковски“ №191 б.

 

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
24.01.2022 г. 14:35
Посетено:
715
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34032-diskusiya-okolo-romana-na-ivan-mladenov-raz-sdvoenie