Издания / премиери

"Обратната страна на света" от Кос Атанас - премиера в Лондон

22 януари 2022, 17:30 ч., Български културен институт Лондон

"Обратната страна на света" от Кос Атанас - премиера в Лондон

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Библиотека България"
и
Български културен институт Лондон представят

"Обратната страна на света" от Кос Атанас


Скъпи приятели на българското слово, заповядайте на премиерата на една приказна стихосбирка, дебют в поезията за нейния автор и книга с безспорен потенциал да се превърне в явление за съвременната българска литература.

Кой е Кос Атанас? Колко вселени са скрити в тази книга? Защо драконите пишат писма... и още куп любопитни въпроси ще намерят своя отговор с помощта на прекрасната Мария Касимова-Моасе, рецензент на книгата и водещ на събитието.

Нещо повече - непосредствено след литературната премиера, присъстващите ще имат възможността да се насладят на спектакъла на самата Мария, "Свободно падащи истории".


~ "Първата дума от тази стихосбирка е „стаята”. Последната е „обичам”. Онова, което се случва между тях, може да се опише като изпадане от пространството, времето и логиката. То е шарено като в болезнен сън с треска и висока температура. То е кротко и буйно, като най-накрая изкрещяни, дълго стаявани истини...

Кос Атанас не е поет. Той е роден поет. От тези, за които нямаш думи. Както аз сега нямам. А когато думите свършат, ето тогава започва поезията." ~ Мария Касимова-Моасе~ "Докато работех над тази книга неусетно се оказах в една приказка без начало и край. Срещнах се с дракони, демони, златни рибки, ефирни образи, слушах музика, четох писма, пребродих вселени, бях в седем стаи, в дворци, сезони, на дъното на реки... И останах по-богата. Рядкост е такава поезия, повярвайте!" ~ Ива Спиридонова, редактор

 

Очакваме ви на 22.01., събота, в 17:30 ч.,
Български културен институт Лондон.
188 Queen’s Gate
Kensington
London
SW7 5HL
(Сградата на Българското Посолство)


Събитието ще се проведе в съответствие с приетите противоепидемични мерки.

Вход свободен! Заповядайте!

 

 

Автор:
Издателство "Библиотека България"
Публикация:
18.01.2022 г. 12:44
Посетено:
558
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/34002-obratnata-strana-na-sveta-ot-kos-atanas-premiera-v-london