Издания / премиери

Представяне на монографията „Позитивната рефлексия в социалната сфера“ с автор Галина Маркова-Дерелиева

26 ноември 2021 г., 16.00 ч., Нов български университет

Представяне на монографията „Позитивната рефлексия в социалната сфера“ с автор Галина Маркова-Дерелиева

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Здравеопазване и социална работа“ представят монографията „Позитивната рефлексия в социалната сфера“ на Галина Маркова-Дерелиева на 26 ноември 2021 г. от 16.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Румен Петров, НБУ: В тази монография Галина Маркова, доктор по клинична социална работа, съчетава уменията и опита от терапевтичната и изследователската си работа, за да предложи подход, който включва осъзнаване и работа с позитивния опит на хората. Подходът, използващ позитивната рефлексия, е илюстриран в книгата през случаи на индивиди, семейства и общности.

Не човекът, комуто помагаме, ни тежи. Тежи стигмата върху него, която го свежда до „проблем“ и „случай“. Позитивната рефлексия отмества стигмата, за да видим човека и да осъзнаем каква привилегия е да помагаме. На всеки без изключение.

Позитивната социална работа е възможна в България. Д-р Галина Маркова убедително показва това в сферата на социалната работа с деца и нейната постепенна деинституционализация. На нас, читателите и колегите на Галина, ни предстои да видим докъде и как ще успеем да направим позитивната парадигма равнопоставена алтернатива на дефицитната (основана на срама) парадигма в системата на социалната работа у нас – в преподаването, планирането, провеждането, управлението, изучаването и финансирането на социалните грижи. 

* * *
Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.

 

 

Автор: Център за книгата
22.11.2021 г. 15:38
Посетено: 474
Етикети: департамент „Здравеопазване и социална работа“, Център за книгата, НБУ, Румен Петров, Галина Маркова-Дерелиева
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33743-predstavyane-na-monografiyata-pozitivnata-refleksiya-v-sotsialnata-sfera-s-avtor-galina-markova-derelieva