Издания / премиери

Премиера на сборника „Опитай това“

Това е книга основно за храната, но е и пътешествие по картата на света

Премиера на сборника „Опитай това“

 

◊ ПОКАНА

Прочетохте ли „За бавното живеене и насладата от живота“? А „България за напреднали“? Влюбихте ли се във вкусните разкази от „Храната, начин на употреба, или Гурме за напреднали“?

Е, време е да отворим кулинарната карта на света и да скочим на страниците на Опитай това“, изд. „Колибри”!

Във връзка с трагичните инциденти, премиерата на "Опитай това" е отложена от 24 ноември, за следващата сряда, 1 декември. Мястото и часът на срещата са същите. Литературен клуб "Перото" в НДК, 18.30 ч.

В събитието ще участват: Мила Михова, оперна певица, Люба Атанасова - преподавател по български език в Пекинския университет, шеф Джун Йошида, шеф Лъчезар Лачев от "Paellera" в с. Чеканчево, Атанаска Илиева - туристически гид и пътешественик, Деница Андонова - шоколатиер, Веселин Савов - винен експерт, www.kinoivino.bg, Адриана Стефанова - кулинар и организатор на кулинарните пикници Adi's Endless Summer, Адрияна Попова - гл. редактор на сп. EVA, Мила Боги - еко активист и общественик, Никол Ветин - режисьор, Сони Бохосян, Димитър Михайлов-Каспър, Михаил Ганев, Борислав Банев, писател, журналист и бохем. Ще се включат онлайн и китайски студенти - българисти, хърватски българисти, Радка Маринова, почетен консул на РБългария в Коста Рика, Меги Гювенал от Цюрих, Швейцария, Велина Минкова от Париж, Цветелина Томийъм от Мастър шеф, и още, и още.

„Опитай това“ е сама по себе си идейно продължение на предните три литературни пътешествия, които започнах през 2019 г. и продължавам сега – „За бавното живеене и насладата от живота“, „България за напреднали“ и „Храната, начин на употреба, или Гурме за напреднали“. Всяка една от тях води по видими и невидими пътища към „Опитай това“. Дали като вдъхновение, дали като идеи, хрумнали ми в текстовете, които прочетох, в историите на различните участници в тези пътешествия, или в разговорите, които водихме с тях. Резултатът е „Опитай това“.

Тя е основно за храната, но е и пътешествие по картата на света. Ще ви отведе на Хаваите, в Китай, Япония, Тайланд, Виетнам, Мианмар, ще минем през арабските вкусове, през Армения, Турция, Гърция, Хърватия, Австрия и Швейцария, Италия, Франция и Испания. Разбира се, ще стигнем до Португалия, ще пресечем Атлантика, ще отидем в САЩ, Коста Рика, Мексико и Аржентина, ще стигнем дори до края на света.

Светлозар Желев

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
22.11.2021 г. 10:02
Посетено:
757
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33738-premiera-na-sbornika-opitay-tova