Издания / премиери

Представяне на монографията „Либерализираният пазар на електрическата енергия“ с автор Виктор Аврамов

5 ноември 2021 г., 16.00 ч., Нов български университет

Представяне на монографията „Либерализираният пазар на електрическата енергия“ с автор Виктор Аврамов

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата кани на представяне на „Либерализираният пазар на електрическата енергия“ с автор Виктор Аврамов на 5 ноември 2021 г. от 16.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещ на събитието е проф. Антони Славински с дискутант доц. д-р Иван Иванов.

На комплексните либерализирани пазари на електрическа енергия  потреблението е циклично и много от потребителите поне засега не са изложени на вариациите на цените в реално време. Предлагането зависи от технологията  на производителите (базови или пикови) и от съчетаването на техните стратегии за максимизиране на печалбата. Някои компоненти на тези пазари трябва да бъдат регулирани и спецификата на регулацията може да бъде от решаващо значение за пазарните резултати. На тези и редица други въпроси е посветено това изследване.

Гл. ас. д-р Виктор Аврамов е преподавател в департамент „Администрация и управление“ на Нов български университет. Директор е на изследователската лаборатория „Количествени методи“. Бил е главен експерт към Комисията за енергийно и водно регулиране.

***
Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата. Събитието ще се излъчва и във Zoom, Meeting ID: 833 5503 2244, Passcode: 429430.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
03.11.2021 г. 13:11
Етикети:
проф. Антони СлавинскиЦентър за книгатаНБУ
доц. д-р Иван Иванов
гл. ас. д-р Виктор Аврамов
Посетено:
557
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33630-predstavyane-na-monografiyata-liberaliziraniyat-pazar-na-elektricheskata-energiya-s-avtor-viktor-avramov