Издания / премиери

Представяне на романа на Сибин Майналовски "Завръщане в "Зелената котка"

Най-известна сред читателите на Сибин е поредицата му с истории за мистериозната кръчма „Зелената котка“

Представяне на романа на Сибин Майналовски "Завръщане в "Зелената котка"

 

◊ ПОКАНА

Издателство Ерго и Dada Bar Ви канят на представянето на дългоочакваната нова книга на Сибин Майналовски, романа "Завръщане в "Зелената котка", в поредицата "Нулева зона". Ще се забавлявате от сърце, докато четете за новите подвизи на Алкохолната Троица!

Събитието ще се състои на 10 ноември, сряда, от 18:30 часа, в столичния Dada Bar, ул. "Георги Бенковски" 10. Книгата ще представи авторът, с участието на издателя Мартин Христов и заинтересованите лица. Моля, носете маски, сертификати и доброто си настроение!

Сибин Майналовски е роден в Стара Загора в годината, когато Стивън Кинг публикува дебютния си роман „Кери“. Дебютът му в списание „Върколак“ – разказът „Недовършено летене“ – е в годината, когато е основан Google. Досега има четири издадени книги („Сянката“, „Усмивка в полунощ“, „Змии в стените“ и „Симфония на мъртвите“) – с три повече от Емили Бронте и Силвия Плат. Разказите, които е написал, са три пъти повече от романите на Тери Пратчет за Света на Диска. Носител е на наградите „Българска книга на годината“ и „Български автор на годината“ от Националния клуб за фентъзи и хорър „Цитаделата“, както и на безброй други от знайни и незнайни конкурси.

Най-известна сред читателите и феновете е поредицата му за мистериозната кръчма „Зелената котка“, която съществува едновременно във всички епохи и светове и в която редовно на по чашка се събират великите магьосници Тери Сторн, Били Зеленчука и Джонатан Деветте Пръста, познати заедно като Алкохолната Троица. Цикълът за „Зелената котка“ е вдъхновил редица творби на български писатели (сред които и откровени плагиати). Сега обаче, осем години след последната книга за любимата кръчма, на бял свят се появява чисто нова колекция от запленяващи истории, сглобени под формата на т.нар. „мозаечен роман“ – поредица свързани помежду си миниатюри, които ще ви накарат да се смеете и да плачете, да тръпнете от страх и да въздъхвате с облекчение... и да си налеете още едно, преди да започнете следващата глава.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
02.11.2021 г. 10:20
Етикети:
романпредставяне на книгаИздателство "Ерго"
"Завръщане в "Зелената котка"
Сибин Майналовски
Посетено:
619
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33619-predstavyane-na-romana-na-sibin-maynalovski-zavrashtane-v-zelenata-kotka