Издания / премиери

Елена Алексиева гостува на клуб "Писмена"

Представяне на сборника с разкази „Прекъсването на самсара“ на 20 октомври в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий"

Елена Алексиева гостува на клуб "Писмена"
 
 
◊ ПОКАНА
 
Клуб „Писмена“ и издателство "Жанет 45" имат удоволствието да Ви поканят на среща с Елена Алексиева за представянето на нейния нов сборник с разкази „Прекъсването на самсара“ в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. За книгата ще говори проф. Амелия Личева.
 
Заповядайте на 20 октомври от 18:30 часа!

Тема на разказите на Елена Алексиева е природата на човешкото. Те мерят степените на чудачество и чешитлък, които природата на човешкото може да понесе, изпитват устоите ѝ при сблъсъка с абсурдите и нюансират тънката мяра между реалното и нереалното. С много ирония, но и с много топли цветове, с фин усет и с богат, разгъващ силата си език, Елена Алексиева събира нишките от трудното живеене на въпросните малко странни хора, на които привидно все нещо не им достига, макар дълбоко в себе си да крият доказателствата за щастието.
~ Амелия Личева

Мнозина писатели се опитват от малка случка да напишат разказ. Елена Алексиева умее обратното: от материал за повест, новела или роман да сътвори виртуозни истории. И да ги подреди така, че наистина да звучат с романова сила.
~ Александър Секулов

Като редактор много отдавна не бях чел книга с такова вълнение и нарастващо удоволствие. Разнообразни във фокуса и направата си разкази, внимателно уплътнени във възможностите си да изненадват, с двойствена атмосфера. Да живее славно „Прекъсването на самсара“!
~ Борис Минков

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
19.10.2021 г. 12:46