Издания / премиери

Премиера на романа "Скитници" от Бета Наур

21 октомври, 18:00 часа, Читалище "Алеко Константинов" - гр. Пловдив

Премиера на романа "Скитници" от Бета Наур

 

◊ ПОКАНА ЗА ПРЕМИЕРА

Читалище "Алеко Константинов", гр. Пловдив и "Лексикон" - издателството за българска литература ще представят новия роман на Бета Наур "Скитници".

Заповядайте на 21 октомври, четвъртък, от 18:00 часа в Читалище "Алеко Константинов" - гр. Пловдив!

Бета Наур е авторски псевдоним на Елизабета Джамбазова. Тя е автор с богата творческа биография. Пътят ѝ преминава през полезни и забавни произведения за деца, през интригуваща проза, за да стигне до изключително въздействащ роман. Творчеството ѝ е добре познато както у нас, така и в чужбина. Стихотворения, разкази и фантастични истории на авторката са финалисти и печелят първи и други престижни награди на литературни конкурси в България, Русия, САЩ, Израел, Македония и други страни. Има много публикации в наши и чужди алманаси. Нейни творби в превод на френски редовно се публикуват в канадското списание „Chemins de traverse” и в списанието “Revue Periodique”, Париж. По нейни текстове са композирани няколко детски песни.

От дълги години е член на Международния клуб на писателите в Брюксел, където живее и твори.

Романът „Скитници“ на Бета Наур описва щастливите и тъжните дни на хора, живеещи в различни точки на света, с различен мироглед и култура, но обединени от закономерните промени в световен мащаб. Разказът за тези процеси е верен и реалистичен, сложен и многопластов, преплитат се художествена измислица и достоверни факти. Новото се ражда трудно, но стремежът на човека към добро, справедливост, мир и любов остава вечен.

 

Автор:
Лексикон
Публикация:
15.10.2021 г. 10:46
Посетено:
674
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33528-premiera-na-romana-skitnitsi-ot-beta-naur