Издания / премиери

Премиера на "Мене ме сънува мравка" от Ангел Еленков

14 октомври, 19.00 часа, Редакция на списание L`Eurорео

Премиера на "Мене ме сънува мравка" от Ангел Еленков

 

◊ ПОКАНА

Премиера на "Мене ме сънува мравка" от Ангел Еленков

Трябва ли да се възкресяват шутовете и каква поличба е, ако Исус изглежда зает, носейки две ябълки и пистолет?

На тези и други важни въпроси ще отговарят следните хора:
• Ангел Константинов (Аци) – горд автор на две книги, а именно втората ("Мен ме сънува мравка") ще посрещаме тържествено.
• Ваня Щерева, горда притежателка на две невероятни гърди и автор на n-брой книги.
• Любен Дилов-син – домакин.

Всичко това и много още, което няма да издаваме, се организира от издателство „Лексикон“ и се струпва в новото пространство за голям купон – редакцията на списание L`Eurорео на 14 октомври от 19.00 часа на ул. „Ангел Кънчев“ 31, почти на ъгъла с „Неофит Рилски“. Вход свободен.

Няколко думи за книгата:

Мощен хуманен дух. Силна образност. Необичайна повествователна техника. Триумфираща ирония. "Мене ме сънува мравка" е присмехулна и нежна книга едновременно.
~ Димитър Гачев, писател

Ангел Еленков преминава свободно от реалност към метафизика. С неподражаем стил разказва за боледуващата душа на човека. С лекота смесва фин сарказъм с неочакван сюрреализъм, изненадва и трогва читателя.
~ Владимир Пенев, актьор

Животът в късите истории на Ангел Еленков тече като във филм на Фелини. Преобръща се като в комедия на братята Гручо и Харпо Маркс. Финалът винаги е запазен за Алфред Хичкок.
~ Александър Секулов, писател

Няколко думи за автора:

Ангел Еленков-Аци е български комедиен сценарист и писател (с една книга засега, както се шегува сам със себе си той). Писал е за почти всички сатирични предавания, излъчвани в българските телевизионни канали. Каналето, „кръстник“ на предаването Хъшове, след това в Пирон, Шоу-Такси, телевизионния вариант на кинопрегледите – Мозайка, Шаш, Сладко отмъщение, един от създателите на Господари на ефира и други медийни смешки. Понастоящем е сценарист в Комиците. Участвал е с „подръчна“ литература в нашумелите сборници Троица, Антология на живите на групата Literatura-Dictatura. „Мене ме сънува мравка“ е втората му самостоятелна книга с къси разкази.

 

Автор:
Лексикон
Публикация:
12.10.2021 г. 11:53
Етикети:
премиера на книгаразказииздателство Лексикон
Мене ме сънува мравка
Ангел Еленков-Аци
Посетено:
804
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33507-premiera-na-mene-me-sanuva-mravka-ot-angel-elenkov