Издания / премиери

Литературно турне на чешката писателка, преводачка и журналистка Павла Хоракова в България и Румъния

Премиера на романа "Теория на чудатостите" на 8 октомври в София, на 9 октомври в Русе

 

◊ ПОКАНА

Чешкият център в София, издателство „Ерго“ и Литературният клуб на Столична библиотека Ви канят на премиерата на романа "Теория на чудатостите" от чешката писателка Павла Хоракова. Книгата ще представят литераторката Димана Иванова и преводачката Маргарита Руменова.

Павла Хоракова превежда художествена литература от сръбски и английски език и работи като радио редактор. Писателката пристига в България, за да представи дебютния си роман "Теория на чудатостите" (2018), който излиза на български език в превод на Маргарита Руменова през 2020 г.

Авторката ще има литературно четене и среща със своите читатели на 8 октомври в Литературния клуб на Столична библиотека в София и на 9 октомври в Русе, в рамките на Международния литературен фестивал "Елиас Канети", който тази година се провежда под мотото "Дъхът на Европа".

Павла Хоракова ще продължи своето литературно турне и в румънската столица Букурещ. Събитията се организират от Чешките центрове в София и Букурещ в сътрудничество с Чешкия литературен център в Прага, Международния литературен фестивал в Русе, Столична библиотека и изд. "Ерго".

 

 

Автор:
Силвия Дерибеева, Чешки център София
Публикация:
07.10.2021 г. 12:31
Посетено:
695
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33483-literaturno-turne-na-cheshkata-pisatelka-prevodachka-i-zhurnalistka-pavla-horakova-v-balgariya-i-rumaniya