Издания / премиери

Представянe на новата книга на д-р Драгомир Мирчев в Хасково

28 септември, 17:30 часа, Читалня №1 на РБ "Христо Смирненски"

Представянe на новата книга на д-р Драгомир Мирчев в Хасково

 

◊ ПОКАНА

Регионална библиотека „Христо Смирненски“ и Клубът на дейците на културата имат удоволствието да поканят всички жители и гости на Хасково и областта на представянето на новата сатирична книга „Под чучура“ и мултимедията „Карикатурният свят“ с автор д-р Драгомир Мирчев. Събитието ще се състои на 28 септември (вторник) от 17:30 часа в Читалня №1 на РБ „Христо Смирненски“.

Д-р Драгомир Мирчев е роден на 22.09.1950 г. в гр. Попово. Завършва хуманна медицина в гр. Пловдив. Работил е над 40 години във военното и гражданското здравеопазване, от които 11 години в чужбина. Има три придобити специалности.

Творческите му интереси се простират в областта на литературата, изобразителното изкуство и музиката. Има издадени пет книги, от които три сатирични. Публикуван многократно в централния и местния печат и в различни периодични български и международни издания: алманаси, антологии, сборници, списания и др. Превеждан на руски, сръбски, украински, полски и македонски език. Негови творби се излъчват и по Българското национално радио. Има няколко самостоятелни изложби живопис и художествена фотография. Удостояван е с национални награди за живопис, художествена фотография, както и с редица медали, дипломи, грамоти и предметни награди за литература, музика и изобразително изкуство.

Член е на СНБП, на Славянската литературна и артистична академия, нa Международната писателска гилдия, на Meждународната академия за литература и изкуство, нa Клуба на хумориста и е председател на СНБП – филиал Хасково.

 

Автор: Антон Атанасов
27.09.2021 г. 09:00
Посетено: 619
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33419-predstavyane-na-novata-kniga-na-d-r-dragomir-mirchev-v-haskovo