Издания / премиери

Доц. Юрий Дачев и проф. Греди Асса на представянето на „Дива луна“ от Виктор Меламед

Премиерата ще се проведе на 30 септември в Литературен клуб „Перото“

Доц. Юрий Дачев и проф. Греди Асса на представянето на „Дива луна“ от Виктор Меламед

 

◊ ПОКАНА

В края на месец август 2021 г. на българския пазар изгря луксозното издание на „Дива луна“ – сборник с разкази от почетния консул на Кралство Тайланд и автор Виктор Меламед.

Премиерата на тези 25 разказа – пъстър калейдоскоп от герои, емоции, копнежи и съдби – ще се състои на 30 септември от 18:30 ч. в Литературен клуб „Перото“, като събитието е част от програмата на Държавния културен институт „Пишещите дипломати“.

Книгата ще представи актьорът и театровед Юрий Дачев, a в разговора ще се включи и авторът на илюстрациите, поместени в книгата –  проф. Греди Асса. А в света на тези истории ще ни пренесат великолепните актьори Силвия Лулчева и Васил Бинев.

Заповядайте, за да поговорим за копнежа – копнежа по нещо трудно за описване, по дивата луна, по онова, което кара сърцето ни да бие и ни помага всяка сутрин да ставаме и да продължаваме.

И много често това нещо е любовта в най-различни форми.

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1543051566030821

Поради противоепидемичните мерки местата на събитието са ограничени. Моля, заявете присъствието си тук: https://www.eventbrite.com/e/172540091057

 

„Дива луна“ е сборник от разкази за богатството на живота. Фино и все пак категорично напомняне, че има „безброй начини да разкажеш една история“.

Любовта и изневярата. Радостта и тъгата. Фаталното закъснение. Иронията на случайностите. Това са темите на тези разкази и ако нещо ги прави още по-човешки от човешките им сюжети, то е, че авторът ги разказва, без да съди.

Веселина Седларска

 

 

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
24.09.2021 г. 17:33
Етикети:
проф. Греди АссаразказиВиктор Меламедпремиера на книгаизд. Сиела
доц. Юрий Дачев
програма „Пишещите дипломати“
„Дива луна“
Посетено:
1423
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33416-dots-yuriy-dachev-i-prof-gredi-assa-na-predstavyaneto-na-diva-luna-ot-viktor-melamed