Издания / премиери

Прдставяне на книгата "Безнадежден случай" от Богдана Карадочева и Стефан Димитров

23 септември 2021, 18:30 ч., Sofia Live Club

Прдставяне на книгата "Безнадежден случай" от Богдана Карадочева и Стефан Димитров

 

◊ ПОКАНА

Заповядайте на представянето на книгата „Безнадежден случай" от Богдана Карадочева и Стефан Димитров на 23 септември 2021, четвъртък, от 18,30 ч. в Sofia Live Club.

Входът е свободен. Публика ще бъде допускана до изчерпване на допустимата квота места в клуба и при спазване на предписаните от МЗ противоепидемични мерки. Книгата ще може да бъде закупена на място и има възможност за получаване на личен автографи.

 

В живота им има светлина и сенки.
Успех и лични трагедии.
Музика.
Познават се от деца, били са приятели, за да станат един ден семейство.
Богдана Карадочева и Стефан Димитров са доказателство, че във всяка добра история пръст има Съдбата.
Той е създал едни от най-хубавите български песни.
Тя е изпяла част от тях и е донесла на България международно признание.
Двамата остават сред най-обичаните български изпълнители.
А личната им история сякаш се случва по сценарий на Миряна Башева и нейното вечно стихотворение „Безнадежден случай":

Заприличали сме на хора,
Дето вечно си губят ключа.
Няма да го намерим скоро.
Още сме безнадежден случай.

* * *

На 19 юли по случай рождения ден на Богдана Карадочева излезе луксозното биографично издание „Безнадежден случай" под редакцията на журналиста Георги Тошев и с логото на издателство Книгомания.

Книгата е с твърди корици и обложка, цветна, с красив дизайн, с обем 328 страници. Включва близо 200 снимки и е с дизайна на Тодор Манолов. Автор на снимката от корицата и новата фотосесия на двамата изпълнители е Костадин Кръстев-Коко.

„Безнадежден случай" носи заглавието на едноименното стихотворение от Миряна Башева, превърнало се в емблематична песен от репертоара на Богдана Карадочева. Книгата обаче се състои от две части: първата е биографичният разказ на самата певица, а втората – на Стефан Димитров. В нея намира място и негова новела.

„Познават се от деца, били са приятели, за да станат един ден семейство. Богдана Карадочева и Стефан Димитров са доказателство, че във всяка добра история пръст има Съдбата.Той е създал едни от най-хубавите български песни.Тя е изпяла част от тях и е донесла на България международно признание.Двамата остават сред най-обичаните български изпълнители", пише Георги Тошев за тях.

Припомняме, че през 2015 г. журналистът създаде филма „Париж на Богдана", като ни връща в 70-те години на френската столица и минава по маршрутите, по които върви тогава Богдана Карадочева, за да сбъдне своята мечта – да пее в Зала „Олимпия".

По страниците на „Безнадежден случай" ни очакват още незабравими срещи и спомени за Георги Минчев, Лили Иванова, Емил Димитров, Стоянка Мутафова, Васа Ганчева, Михаил Белчев, Вили Казасян, художничката Милена Йоич, Таня Рапо, Тодор Колев, Маргарита Петкова, Асен Агов, Васил Найденов, Иван Стайков, Петър Стоянов и още много други. Макар Париж да ѝ оставя спомени от срещи с Франсоаз Саган, Жан Пол Белмондо, Висоцки, Борис Бергман, по повод снимките на „Париж на Богдана" и завръщането ѝ във френската столица 40 години по-късно, певицата споделя:

„Париж не беше Париж. От „Шан-з-Елизе" си бяха тръгнали аристократизмът и елегантността на 70-те години. Времената днес са други. Моят Париж никога не спеше."

 

Автор:
Елица Пенова
Публикация:
20.09.2021 г. 15:26
Посетено:
1372
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33389-prdstavyane-na-knigata-beznadezhden-sluchay-ot-bogdana-karadocheva-i-stefan-dimitrov