Издания / премиери

Варненски дебют на младата писателка Камелия Панайотова

Представяне на стихосбирката „Човекът, който си тръгва“ в Радио Варна

Варненски дебют на младата писателка Камелия Панайотова

 

◊ ПОКАНА

Откритото пространство пред Арт Салона на Радио Варна ще посрещне варненския дебют на едно от най-новите имена на българската литературна сцена. На 20 септември, понеделник, от 18:30 ч. Камелия Панайотова ще представи дебютната си стихосбирка „Човекът, който си тръгва“, издадена от „Арс“ по-рано тази година. Авторката ще бъде представена от издателя и журналист Валентин Дишев, отговорен за първите публикации на немалко вече утвърдени български автори.

Посланието на стихосбирката според Камелия Панайотова е, че човек си тръгва постоянно: „Разбира се, най-голямата препратка е към смъртта, но и към непрестанното тръгване от някъде, някого или нещо, и това тръгване не винаги е лошо, дори обратното. Не е задължително да си тръгваш от тъга. Почти винаги вървим към хубавото, тръгването е неизбежно. Настроението на книгата е утеха и надежда, не винаги сме толкова тъжни, колкото мислим, че сме. Иска ми се да сме по-смели да тръгваме, защото от другата страна ни чака щастието. Също да сме по-смирени, животът си знае работата. Остава само важното.“

Събитието се организира от издателство „Арс“ с местното партньорство на Фондация „Аморфа“ и Радио Варна. Провежда се на открито при вход свободен.

Камелия Панайотова е студентка в специалност „Английска филология“ във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Родена в Провадия, завършва Трета природо-математическа гимназия „Академик Методий Попов“ в град Варна, където продължава да живее.

„За мен това е весела книга, макар да има тъга вътре,“ споделя със своята публика младата поетеса. „Те си тръгнаха, но аз останах, аз си тръгвам, но оставам със себе си. Неслучайно корицата е жълта, щастлив цвят, весел. Тук сме, за да си тръгнем, но ако поостанем, нека е от щастие. И пак от щастие да си тръгнем.“

 

Автор:
Фондация „Аморфа“
Публикация:
20.09.2021 г. 14:09
Етикети:
Посетено:
821
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33388-varnenski-debyut-na-mladata-pisatelka-kameliya-panayotova