Издания / премиери

Д-р Неделя Щонова представя книгата си "Хвърчило към рая" в Пловдив

17 септември 2021 г., 18,00 ч., Културен център Тракарт

Д-р Неделя Щонова представя книгата си "Хвърчило към рая" в Пловдив

 

◊ ПОКАНА

Д-р Неделя Щонова представя книгата си "Хвърчило към рая" в Пловдив. Заповядайте на 17 септември от 18 часа в Културен център Тракарт.

Водещ на събитието е журналистът Георги Тошев.

Входът е свободен. Публика ще бъде допускана до изчерпване на лимита от 50% на местата в залата.

 

Липсата на смисъл е мрачна бездна, в която мнозина са сглупили да погледнат. Но ако твърде дълго се взираш в бездната, както казва Ницше, бездната ще се взре в теб. За щастие, имаме тази книга на д-р Неделя Щонова, която ни насърчава да откриваме смисъла.

И дори ни учи как чрез това откривателство да лекуваме душата и тялото си. Мотивира ни да практикуваме космическо безсрамие пред драмите на битието и чрез упорство на духа да държим високо бляскавото хвърчило към рая.

~ Георги Милков, журналист, международен репортер, военен кореспондент, телевизионен водещ

***

Ние сме уязвими. Болката е неизбежна. И често ни раздробява. Защото обича да дърпа дявола за опашката. Но кой така грозно ни е излъгал, че тя, болката, е обезателно враг? Кой ни е „снабдил“ с това злополучно разбиране, че след трудните диагнози, изгубените любови, предателствата, хаоса, стреса, лудостта и кошмарите в този живот задължително се умира?... Не. Не се умира! Защото обстоятелствата са нищо, а страстта и жаждата за живот... Те са всичко!

Събирах тези 75 истории в продължение на 10 години. Върху 4 континента. Запознах се с вдъхновяващи личности. Докоснах се до техния наистина безграничен потенциал за себенадмогване и изцеление, до техните вътрешни бесове, размисли, чувства и осъзнаване. И видях как въпреки изпитанията те съумяват да се зарадват на вълшебството във всеки изгрев.

И ако ти, любознателен читателю, припознаеш себе си в някоя от тези истории, знай, че когато драмата заблъска по дверите на ума и сърцето ти, просто трябва да се умиротвориш, да повярваш и да си спомниш, че там, някъде дълбоко вътре в теб, се намира всичката мощ на света, с която можеш да дишаш без огорчения, а в душата ти да е красиво, чисто и светло.

Казват, че разказът е най-фината сълза на писателя.

Но всъщност сълзите… с достатъчно мъдрост и осъзнаване са хвърчило към рая и към един наистина изумителен човешки живот.

~ Неделя Щонова

 * * *

Промо-страница към "Хвърчило към рая" > книга (knigomania.bg)

 

 

Автор: Книгомания
14.09.2021 г. 14:28
Посетено: 515
Етикети: Георги Тошев, Пловдив, представяне на книга, Книгомания, Неделя Щонова, "Хвърчило към рая"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33341-d-r-nedelya-shtonova-predstavya-knigata-si-hvarchilo-kam-raya-v-plovdiv