Издания / премиери

Maестро Найден Тодоров представя "Полъх от ангели"

11 септември 2021, 19:00 ч., Литературен клуб "Перото" - НДК

Maестро Найден Тодоров представя "Полъх от ангели"

 

◊ ПОКАНА

Maестро Найден Тодоров представя "Полъх от ангели"

На 11 септември в 19:00 ч. ще се съберем в Литературен клуб "Перото", за да се срещнем с маестро Найден Тодоров! Изтъкнатият български диригент влиза в амплоа на разказвач с прекрасния сборник „Полъх от ангели“.
 
Съществуват ли светове отвъд границата на видимата реалност? Има ли сили, чиито превъплъщения са сред нас и притежават способността да направляват живота ни и да проникват в бъдещето? Какви знаци за себе си дават на хората?

Сборникът "Полъх от ангели" обхваща фантастични истории за ангели и роботи, за хора, дарени с умението да коригират събитията или да се вселяват в телата на мъртвите, за да продължат делата им, за магическа цигулка в ръцете на млади музиканти, за диригентска палка, която прониква в душите на музикантите и така сътворява пленителна музика…
 
Тези невидими спътници често ни изправят пред избори, просветляват съзнанието ни, включват ни в сложни дилеми за съдбата на човешкия свят. Свят, изпълнен с тревога и драматични обрати, но обърнат към светлината, докосван от крилете на ангели.
 

Найден Тодоров – известният български диригент и културен мениджър, е роден в Пловдив през 1974 г. Музикалното си образование получава във Виена, която във времето се превръща в негов втори дом. Работил е в Израел, дирижирал е десетки състави по целия свят. В България творческият му път е свързан с Пловдивската филхармония, Русенската опера и Софийската филхармония, чийто директор е от 2017 г. Пламенен почитател на фантастиката и фентъзи жанра, Найден Тодоров е и запален геймър. Професията му на диригент предполага множество полети, по време на които се раждат и тези разкази.

Заповядайте на срещата с маестро Тодоров, който ще представи разкази, писани буквално в небето!

Поради мерките против разпространение на COVID-19 броят на присъстващите ще бъде ограничен, затова молим да заемете местата си по-рано.

 

 
Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
10.09.2021 г. 15:32
Посетено:
1330
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33326-maestro-nayden-todorov-predstavya-polah-ot-angeli