Издания / премиери

Представяне на поетичната книга „След три минути” на Вангел Имреоров

Книгата ще има две премиери - на 14 септември в София и на 16 септември в Пловдив

Представяне на поетичната книга „След три минути” на Вангел Имреоров

 

◊ ПОКАНА

Издателство за поезия „ДА”, ви кани на представяне на новата поетична книга на Вангел Имреоров „След три минути.

Книгата ще има две премиери, съответно:

В София на 14 септември от 18.30 часа в галерия "Прегърни ме", ул. "Георги С. Раковски" 63. Книгата ще представи Стефан Иванов. Стихотворения ще изпълни актьорът Иван Станчев.

В Пловдив на 16 септември от 18.00 часа в Bee Bop Café, ул. „Гладстон“ 1. Представят - Ина Иванова и Владислав Христов.

 

Вангел Имреоров е роден на 22.02.1988 г. в Пловдив. Завършил е Езикова гимназия “Пловдив”, а след това и бакалавърска програма “Дигитални медии” в Брадфорд, Великобритания. Работи в сферата на телекомуникациите. След осем години в Англия се завръща в България през 2017 г. През същата година ИК “Жанет 45” издава дебютната му стихосбирка “Напускане на спомена”, отличена със съпътстваща награда за дебют в категория “Поезия” на конкурса “Южна пролет” (2018). Носител е на Специалната награда на Филологическия факултет на ПУ “П. Хилендарски” от Националния конкурс за поезия “Добромир Тонев” (2019). Негови текстове са публикувани в Литературен вестник, сп. Страница, LiterNet, Кадър 25 и др.

"След три минути" е втората му стихосбирка.

"В епохата на социалните мрежи и силовата литература, Вангел Имреоров не се страхува да бъде слаб и несъвършен. Той не е от поетичните състезатели, неговият начин да ни направи съпричастни е тих и чистосърдечен, именно в това се крие обаянието му. Пишейки поезия, Вангел прави като децата, които наесен се опитват да върнат падащите листа обратно на дървото. Изглежда безнадеждно, но за стойностните поети този акт носи дълбок смисъл." 
~ Владислав Христов

"В стихосбирката си „След три минути” Вангел Имреоров се домогва до свой индивидуален и индивидуализиращ го лирически почерк, в който доминиращи характеристики са мекотата в изграждането на ситуации и образи, естествената и деликатна афористичност, един крехък, но заедно с това настойчив стремеж към огледално засрещане на опита-в- живеенето с опита-в-думите, чрез който се тематизира и личната му представа за поезия."
~ Гергина Кръстева

"Книгата на Вангел Имреоров демонстрира фин лирически минимализъм. Той съзнателно употребява пестелив набор поетически средства, но чрез прецизното поставяне на смислови акценти успява да пресъздаде психологическото богатство на лирическия Аз, разнообразен и същевременно центростремителен."
~ Марин Бодаков 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
07.09.2021 г. 15:52
Посетено:
902
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33304-predstavyane-na-poetichnata-kniga-sled-tri-minuti-na-vangel-imreorov