Издания / премиери

"В пукнатините на канона" - нова книга от Георги Господинов

Премиера на 5 септември в Созопол, част от програмата на "Аполония"

"В пукнатините на канона" - нова книга от Георги Господинов

 

◊ СЪБИТИЕТО

ИК "Жанет 45" представя

"В пукнатините на канона. Провинции, аероплани, лексикони" - нова книга от Георги Господинов

Как един български аероплан влита в историята на футуризма… Как се срещат литература и ботаника в Яворовите „Теменуги“? Какъв е случаят с единственото футуристко списание у нас „Кресчендо“ и кога провинцията ражда авангард?

Защо социализмът е труден за разказване? И още – за следобеда на една идеология, за някогашните лексикони и виновното дете на късния соц. За невидимата литературна антология, скрита в последните български банкноти. И за една възможна история на тъгата в българската литература.

Книга за онова, което остава вън от кадъра, и за светлината, идваща от пукнатините на монументалното.

Георги Господинов изследва внимателно и с чувствително око провинциите и перифериите на литературната история.

 

Книгата „В пукнатините на канона“ излиза от печат броени дни преди нейната премиера на Празници на изкуствата "Аполония".

Срещата с писателя Георги Господинов е на 5 септември от 19 часа в двора на Художествената галерия в Созопол, като част от програмата на фестивала. По покана на Фондация „Аполония“ Господинов ще води и майсторски клас за творческо писане от 1 до 5 септември.

На 7 септември от 18 часа, в рамките на "Алея на книгата" София, Георги Господинов ще се срещне с читатели и ще раздава автографи на щанда на "Жанет 45" в книжна шатра 19, бул. "Витоша".

 

Автор: ИК Жанет 45
04.09.2021 г. 15:27
Посетено: 6109
Етикети: срещи, Георги Господинов, премиера на книга, ИК Жанет 45, "В пукнатините на канона", Празници на изкуствата "Аполония"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33291-v-puknatinite-na-kanona-nova-kniga-ot-georgi-gospodinov