Издания / премиери

Представяне на "Полъх от ангели" и среща с Найден Тодоров

2 септември 2021, 19:00 ч., Созопол - Художествената галерия

Представяне на "Полъх от ангели" и среща с Найден Тодоров

 

◊ ПОКАНА

Представяне на "Полъх от ангели" и среща с Найден Тодоров

Изтъкнатият български диригент Найден Тодоров влиза в амплоа на разказвач с прекрасния сборник „Полъх от ангели“, чиято извънстолична премиера ще се състои в рамките на Фестивала "Аполония" на 2 септември от 19:00 ч. в двора на Художествената галерия.

Съществуват ли светове отвъд границата на видимата реалност? Има ли сили, чиито превъплъщения са сред нас и притежават способността да направляват живота ни и да проникват в бъдещето? Какви знаци за себе си дават на хората?

Сборникът "Полъх от ангели" обхваща фантастични истории за ангели и роботи, за хора, дарени с умението да коригират събитията или да се вселяват в телата на мъртвите, за да продължат делата им, за магическа цигулка в ръцете на млади музиканти, за диригентска палка, която прониква в душите на музикантите и така сътворява пленителна музика… Тези невидими спътници често ни изправят пред избори, просветляват съзнанието ни, включват ни в сложни дилеми за съдбата на човешкия свят. Свят, изпълнен с тревога и драматични обрати, но обърнат към светлината, докосван от крилете на ангели.

Найден Тодоров – известният български диригент и културен мениджър, е роден в Пловдив през 1974 г. Музикалното си образование получава във Виена, която във времето се превръща в негов втори дом. Работил е в Израел, дирижирал е десетки състави по целия свят. В България творческият му път е свързан с Пловдивската филхармония, Русенската опера и Софийската филхармония, чийто директор е от 2017 г. Пламенен почитател на фантастиката и фентъзи жанра, Найден Тодоров е и запален геймър. Професията му на диригент предполага множество полети, по време на които се раждат и тези разкази.

Срещнете се с маестро Тодоров, който ще представи разкази, писани буквално в небето!

 

Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
30.08.2021 г. 16:22
Посетено:
967
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33265-predstavyane-na-polah-ot-angeli-i-sreshta-s-nayden-todorov