Издания / премиери

Алек Попов и Деляна Манева гостуват на Празници на изкуствата „Аполония“ 2021

Двамата писатели ще представят романите „Шестият пръст“ и „Мисия Туран“ на 1 септември

Алек Попов и Деляна Манева гостуват на Празници на изкуствата „Аполония“ 2021

 

◊ ПОКАНА

Думите и вълните и тази година ще вървят ръка за ръка. Празници на изкуствата „Аполония“ 2021 ще се провeдат от 30 август до 6 септември и по традиция литературата е основен акцент в програмата.

На 1 септември ще посрещнем новия месец с двама писатели, чиито романи завоюваха сърцата на критика и читатели още с появата си.

От 18:00 ч. на 1 септември в Градска художествена галерия - Созопол талантливата сценаристка и писателка Деляна Манева ще представи своя дебютен роман „Шестият пръст“, появил се на пазара през март тази година, а модератор на събитието ще бъде преводачът и издател Невена Дишлиева-Кръстева.

Само час по късно – от 19:00 ч. отново в Градска художествена галерия – майсторът на смешния роман у нас Алек Попов ще се срещне с публиката на фестивала, за да поговорят за една от най-обсъжданите книги на годината – „Мисия Туран“. Книгата ще представи критикът, журналист и писател Митко Новков.

 

„Шестият пръст” от Деляна Манева е изящен и дълбок роман в духа на творбите на Мирослав Пенков, за „разочарованията и лъжите, страховете и тайните, които ние, хората, сами си създаваме и които после ни дърпат надолу към Земята много по-силно от гравитацията. Роман за болките, които лекуваме с напълно неподходящи лекарства и от които никога не се възстановяваме. Но понякога да не се възстановиш е най-важното.

„Мисия Туран” е пъстра мозайка от патриотични страсти, политически интриги, балкански и далекоизточни нрави, в която най-абсурдни ситуации плашещо напомнят за реални събития и герои.

Класически комичен роман, населен с неповторими образи, и многопластова литература, изследваща обществото със средствата на иронията – в тази забавно-тъжна и безмилостна сатира излизат на показ всички комплекси, превърнали се в част от народопсихологията ни. Виртуозен разказ за възможностите на „обикновения човек” сам да гради съдбата си.

* * *

Повече за събитията може да откриете във Facebook:

„Шестият пръст“ от Деляна Манева на „Аполония“ 2021: https://www.facebook.com/events/889777355216335

„Мисия Туран“ от Алек Попов на „Аполония“ 2021: https://www.facebook.com/events/1442628252802620

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
25.08.2021 г. 14:11
Етикети:
Алек Поповпремиера на книгаизд. Сиела
„Мисия Туран“
„Шестият пръст“
Деляна Манева
„Аполония“ 2021
Посетено:
1287
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33244-alek-popov-i-delyana-maneva-gostuvat-na-praznitsi-na-izkustvata-apoloniya-2021