Издания / премиери

Премиера на „Приказки с Мира“ - първата книга на актрисата Мира Котева

"Приказен следобед" на 11 юли от 16 часа в Кино & Бар Кабана

Премиера на „Приказки с Мира“ - първата книга на актрисата Мира Котева

 

◊ ПОКАНА

Арт, музика и вълшебства Ви очакват на нестандартната премиера на първата книга на актрисата Мира Котева „Приказки с Мира“. Заповядайте на 11 юли от 16 часа в Кино & Бар Кабана, гр. София,  вход свободен.

С дебютната си книга, актрисата предлага на всички пораснали деца един алтернативен прочит на любими приказки от детството. Класическите истории „Синята брада“, „Пепеляшка“, „Малката русалка“, „Снежанка“, „Румпелщилцхен“ и „Красавицата и звяра“ ще оживеят в неделния следобед в Кино Кабана с цялата дълбочина на чувствата, емоциите и копнежите на героите, събаряйки бариерата между приказното и човешкото. 

Мира, която на същия ден празнува и своя рожден ден, ще влезе в ролята на Орисницата и ще отведе гостите на събитието на шеметно пътешествие из истории за чудеса, за магии и вълшебства, за любов и ужас, за доверие и предателство. Истории, които остават вечни. Гостите ще разберат какво стои зад метафорите в приказките, ще влезнат под кожата на героите и ще се срещнат очи в очи с техните страхове и мисли.

Програмата на събитието включва пленителни музикални изпълнения с красавицата Петя Славкова и акустични акорди за душата с Илин Папазян - Ninio. Предизвикателства с награди ще отправя водещият-певец Теодор Койчинов – Тео.

Зловещ кът „Синята брада”, със специалното участие на Head Hunters Barbershop ще предложи на най-смелите мъже атрактивно безплатно оформяне на брада, а убийствено модерния резултат, ще е достоен за истинско любовно отмъщение.

Вълшебни коктейли с приказни съставки ще отворят сетивата Ви за магични преживявания със „Седемте джуджета“ и „Злата мащеха“, ще разкрият накъде води „Златната нишка“ и ще потопят сърдечните терзания в сладко-солена „Морска пяна“, специално приготвена за влюбените от Малката Русалка.

Книгата „Приказки с Мира“ може да бъде намерена от читателите в книжарници Сиела и на сайта на проекта https://prikazkismira.com/

Мира Котева е българска актриса, носител на престижната награда „Най-добра актриса“ на фестивала за късометражно кино „Virgin Spring“ в Колката, Индия (2018 г.) и номинация за „Най-добра изгряваща звезда“ на фестивала за късометражно кино в „Seoul Webfest”, Сеул, Южна Корея (2020 г.) за участието си в психологическия трилър „Имало едно време на Хелоуин“.  В творческата ѝ биография влизат роли в експерименталните късометражни проекти „Загадъчна гора 3: Вещицата“ на режисьора Ярослав Гоголин, „Играта“ на Роуън Армстронг, „Последната Коледа“ на Габи Карпентър и др.

Родом от Благоевград, завършила „Театър и пърформанс“ в университета на Хъл, Северна Англия. След завършване на висшето си образование се мести в Лондон, където няколко години е част от артистичната група „Да направим сцена“. С тях прави първите си крачки в късометражното кино.

Мира Котева е създател на проекта „Приказки с Мира“, който стартира онлайн, заедно с режисьора и оператор Антон Белев. Двамата записват видеа с приказки, прочетени от актрисата в подкрепа на кампанията „Стипендията“ на фондация „Подарете книга“, която има за цел събирането на средства за образование и развитие на деца настанени в социални институции. Заради любовта си към книгите, Мира решава да продължи творческата си кариера, създавайки и книгата „Приказки с Мира“, в която предоставя алтернативен прочит на шест класически приказки: „Синята брада“, „Пепеляшка“, „Малката русалка“, „Снежанка“, „Румпелщилцхен“ и „Красавицата и звяра“, като запазва оригиналния сюжет, но развива в дълбочина героите, потапя ни във вътрешния им свят, техните страхове, желания и това, което мотивира действията им.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
10.07.2021 г. 12:57
Посетено:
726
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33096-premiera-na-prikazki-s-mira-parvata-kniga-na-aktrisata-mira-koteva