Издания / премиери

„Зевс и Нора“ – приказка за Любовта и Светлината

Стилиян Иванов ще представи първата си детска книга на 10 юли

„Зевс и Нора“ – приказка за Любовта и Светлината

 

◊ ПОКАНА

Премиера на „Зевс и Нора“ - първата детска книга на режисьора Стилиян Иванов

Зевс, Нора, паунът Кришна, петелът Хелиос и котката Сузана са героите в първата детска книга на режисьора Стилиян Иванов, посветена на животните. Тя предоставя възможност на децата да открият лесно многообразието и предизвикателствата на живота, като опознаят героите от приказката и се припознаят в техните истории. В дванадесет глави са поместени основните етапи от живота на персонажите, а красивите илюстрации и реални снимки допълват усещанията и въздействието на текста.

Изданието е страхотен начин децата да развият своите ценности и възприятия, да се подготвят за света и за изненадите на живота и да се осмелят да търсят и откриват Любовта и Светлината. Малки и големи ще се потопят в приключенията на героите Зевс, Нора, Кришна, Хелиос и Сузана, ще четат и възприемат заедно техните истински истории, правейки асоциации и създавайки сами своята собствена приказка. Всяка от главите в книгата завършва с ценни поуки за приятелството, семейството, умението да обичаш, да се бориш, да се справяш с трудностите и да се радваш на живота.

„Написах тази книга, за да споделя мислите и чувствата, които събуди у мен съжителството ми с нашите по-малки братя – животните. Гледайте на нея като на добронамерен опит някой да ви насърчи да опознаете себе си чрез радостта и болката на другите. Тази книжка е за всеки, който има смелостта на Зевс и любовта на Нора. Книга за деца и за детето във всеки от нас.“, споделя авторът Стилиян Иванов.

Изданието с твърди корици съдържа QR код, чрез който читателите ще могат да чуят специалната песен към него, създадена от приятелите на книгата – Вида Пиронкова (музика и текст), Георги Стрезов (аранжимент) в изпълнение на Християна Луизу, Елена Мирчовска, Кира Рийд и Вида Пиронкова и по идея на Деян Неделчев. Вдъхновена от историята на Зевс и Нора, поетесата Надежда Захариева посвети стихотворение на героите, което намери място върху разделителя на книгата.

Част от приходите от изданието ще бъдат дарени на приюта за бездомни животни „Надежда за различните“ в Казанлък, откъдето преди пет години авторът Стилиян Иванов осиновява кучето си Нора – главен герой в книгата.

Официалната премиера на „Зевс и Нора“ е на 10 юли 2021 г. от 19:00 ч. в Център по себепознание „Орфей“ с участието на композиторите Вида Пиронкова и Георги Стрезов, поетесата Надежда Захариева, певицата Християна Лоизу, челистът Анатоли Кръстев, примабалерината Маша Илиева, легендарната Нешка Робева и още много приятели на книгите и животните.

 

◊ ЗА АВТОРА

Стилиян Иванов е български автор, режисьор и сценарист. През 1994 г. завършва режисура в НАТФИЗ в класа на проф. Хачо Бояджиев.

До 2003 г. работи в Българската Национална телевизия, а от 2004 до 2007 г. е изпълнителен директор и консултант на телевизия ББТ, създател на предаванията: „Звезден прах“, „Нарисувай се с песен“, „Чай или кафе“, „С вас е Васа“.

През май 2009 г. Стилиян Иванов създава Ти Ви Арт – телевизия и уебсайт за изкуство, култура, туризъм и пътешествия. Стартът ѝ е даден на 24 май 2009 г., а през 2010 г. започва да се излъчва и по кабелните мрежи на България.

Иванов е акционер и изпълнителен директор на ТВ Арт и съсобственик на продуцентска къща Dodofilm и радио „Антена“, преподавател по документалистика и интернет-телевизия.

Стилиян Иванов е автор и режисьор на 55 документални филма, 200 видеоклипа и 1000 телевизионни предавания. Популярни негови филми са „Насаме с Лили“– филм за Лили Иванова, разпространяващият се в цял свят филм „Траките“, филмът „Лидия Ковачева между мита и науката“, както и документалните филми за Емил Димитров, Лили Димкова, Надка Караджова, Валя Балканска, Хачо Бояджиев, Теодоси Спасов, Преподобна Стойна, Вера Кочовска, Петър Димков, Ванга и много други. Особено място в творчеството му заема филмът за Бoлшой театър.

Стилиян Иванов е автор на книгите „BG тайната от Орфей до Ванга“, „Рецепти за щастие от Лидия Ковачева и д-р Емилова“, „За смисъла на астрологията“, „2021 Годината на трансформацията“ и „Астрологичен пътеводител“. Носител е на редица международни награди и отличия, а Съюзът на руските журналисти му присъжда награда „За високи професионални постижения“.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
09.07.2021 г. 16:02
Посетено:
1093
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33094-zevs-i-nora-prikazka-za-lyubovta-i-svetlinata