Издания / премиери

Премиера на "Записки от Шато Лакрот" от Мария Касимова-Моасе

13 юли, 19:00 ч., ул. "Шипка" 23 - София

Премиера на "Записки от Шато Лакрот" от Мария Касимова-Моасе

 

◊ ПОКАНА

Премиера на "Записки от Шато Лакрот" от Мария Касимова-Моасе 

На 13 юли в 19:00 ч. ще отпразнуваме появата на "Записки от Шато Лакрот". Дългоочакваният роман на Мария Касимова ще направи лятото ни по-леко, по-смешно, по-красиво.
 
Очакваме ви в 19:00 ч. в приказната къща на ул. Шипка 23. Освен сладкодумната Мария с нас ще бъдат и Богдана Трифонова и Кремена Димитрова.


В „Записки от Шато Лакрот” българката Калина е омъжена за французина Дидие. Едно цяло лято семейството трябва да прекара с родителите на Дидие - мадам Жонвиен и мосю Жан-Батист дьо Лакрот - в имението им във френската провинция. Къде очаквано, къде не толкова, в красивия семеен замък ще се появят още сума интересни герои - инатливите деца на Калина от първия ѝ брак, артистичният ѝ брат, роднините от село Злокучане, лигавите френски племенници, непоносимата зълва и… кой ли още не. На всички им предстои едно незабравимо лято, в което френската изисканост и парижки стил се срещат челно с българската непосредственост и шопски инат. А от емоционалния им сблъсък се раждат куп непредвидени и смешни ситуации, които… е най-добре да преживеете лично между страниците на тази забавна история.

Мария Касимова-Моасе завършва българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Кариерата ѝ на журналист започва във в. „Стандарт“, където пише за театър, кино и музика. Била е сътрудник на всекидневниците „24 часа“, „Сега“, „Демокрация“. Заемала е отговорни редакторски позиции в списанията „Едно“, ELLE, „Капитал LIGHT” и е един от основателите на сп. НЕЯR. „Близки срещи със смесени чувства“ е първата ѝ книга, последвана от романа „Балканска рапсодия“, чийто кинематографичен заряд е неоспорим.

 

Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
07.07.2021 г. 17:24
Посетено:
2047
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33086-premiera-na-zapiski-ot-shato-lakrot-ot-mariya-kasimova-moase