Издания / премиери

Представяне на „Поздрави от Хадес“ от Яница Радева в Ямбол

7 юли 2021 г., 18.00 ч., Художествена галерия „Жорж Папазов“

Представяне на „Поздрави от Хадес“ от Яница Радева в Ямбол
 
 
◊ ПОКАНА
 
На 7 юли 2021 г. от 18.00 ч. в Художествената галерия „Жорж Папазов“ в Ямбол, с подкрепата на община Ямбол, ще бъде представен романът „Поздрави от Хадес“ („Жанет 45“) от Яница Радева.
 
„Поздрави от Хадес“ излезе през 2020 г. и тази година получи номинация за Националната литературна награда „Роман на годината“ на Фонд „13 века България“. Девизът на Ямбол „Ида от древността, отивам в бъдещето“ се съчетава по необикновен и умел начин в сюжета и в посланията на разказаната в него история, понеже това е роман за всички нас от всички времена, за начините на хората да избират, да обичат и да оцеляват.
 
За книгата ще говори Галина Георгиева, филмов режисьор, драматург и сценарист с множество международни награди. Художникът Маргарита Дончева ще разкаже за създаването на корицата. По време на събитието гостите ще могат да получат автограф от авторката и да участват в томбола с награди.
 
Яница Радева е родена в Ямбол. Има две стихосбирки, четири романа и една монография. Стихосбирката ѝ „Кошерът на думите“ е номинирана за наградата за поезия „Николай Кънчев“ през 2012 г. Романът „Пътят към Тива“ получава номинации за националните литературни награди за български роман на годината „13 века България“ (2018) и „Елиас Канети“ (2019).
 
 
Автор:
Организаторите
Публикация:
06.07.2021 г. 10:21
Посетено:
708
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33072-predstavyane-na-pozdravi-ot-hades-ot-yanitsa-radeva-v-yambol