Издания / премиери

Премиера на романа "Крайни мерки" от Любомир П. Николов

30 юни, 19:00 часа, пространство „Мисия 23“ - София

Премиера на романа "Крайни мерки" от Любомир П. Николов

 

◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на „Крайни мерки“-  дългоочаквания първи роман на Любомир П. Николов, автор на редица сборници с разкази, сред които „Щастливите хора“, „Фламинго за обяд“, „Натюрморт с мъже“, „Слънчев бряг – код жълто“, „Въжеиграчът Карой“ и „Очи на сляп, език на болен“.

Премиерата на романа ще се състои на 30 юни (сряда) от 19:00 часа в пространство „Мисия 23“ (ул. „Мизия“ 23) в София, с участието на журналиста и радиоводещ Ива Дойчинова и актьора Пламен Славов. Повече информация за събитието можете да намерите тук: https://www.facebook.com/events

*

Сенсеят Воронов е намерил щастието в живот с красивата Надя. Тя е неговата Надя, с румените си бузи и познатата усмивка. Но една сутрин тя просто не се събужда.

Воронов прави всичко възможно да я откъсне от непробудния ѝ сън – пее ѝ, щипе я, моли я, поднася парфюми под носа ѝ. Но Надя все така спи, а тялото ѝ започва да расте със зародиша на нероденото им дете.

За да спаси бременната си жена и детето им от внезапното проклятие на необяснимия сън, Воронов се отправя по света в търсене на помощ. И помощта пристига под формата на гениален, макар и неморален лекар, готов на всичко в името на науката.

Злощастен инцидент, който оставя живота на Воронов на косъм от смъртта, го превръща в кукла в ръцете на доктора. Отново и отново докторът пришива части от други тела към своето създание, за да го върне към живота. Не след дълго Воронов започва да чува мислите на хората, станали част от тялото му, като че ли са негови.

Колко е лесно един човек да се превърне в чудовище? И къде е границата на нещата, които сме готови да направим в името на това, което обичаме?

За пореден път Любомир П. Николов намира невъзможните герои за своята невъзможна история. За света, който се създава, когато се счупи предишният, за странното спокойствие в повредената хармония и за крехкостта на предвидимия свят от вчера – „Крайни мерки“ е красива, многопластова, неочаквана и хипнотично убедителна история от едно от най-талантливите български пера.

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
29.06.2021 г. 13:21
Етикети:
романпремиера на книгаизд. Сиела
Любомир П. Николов
„Крайни мерки“
Посетено:
599
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33031-premiera-na-romana-krayni-merki-ot-lyubomir-p-nikolov