Издания / премиери

Премиера на „Ерата на паниката“ от Андрей Велков

24 юни, 19:00 ч., „Маймунарника“

Премиера на „Ерата на паниката“ от Андрей Велков

 

◊ ПОКАНА

На 24 юни в 19:00 ч. ви каним в „Маймунарника“, където ще се състои премиерата на дългоочаквания роман „Ерата на паниката“ от Андрей Велков.

 Авторът на „Български психар“, „Хрониките на Звеното“ и „Няма закога“ се завръща ударно 5 години по-късно със зрелищна книга, която всеки трябва да прочете и изживее. По думите на първите ѝ читатели чакането си е струвало, защото „този път той прави с литературата това, което Тарантино прави с киното - превръща го в размазващ шедьовър, след който нищо вече не е същото.“

С „Ерата на паниката“ Андрей Велков действително надминава себе си, пренебрегвайки жанровите граници. Представете си, че Нийл Геймън и Виктор Пелевин преплитат сюжетите и героите си. Припомнете си „Големият Лебовски“ на братя Коен и Херакъл от гръцката митология и ги пуснете в Матрицата. В „Ерата на паниката” невъобразимата реалност се превръща в абсолютна истина, а някои гълъби се оказват натоварени с важни божествени мисии. Главният герой Антон се опитва да живее мирно и щастливо, ала Негово Превъзходителство Животът го дебне зад ъгъла в готовност да внесе смут в привидното спокойствие и да създаде ужасяващ хаос и паника.

„И ако постмодернизмът свежда всичко до игра на повърхности и безкрайни вериги от знаци, то източноевропейският киберпрочит на тази тенденция – движението със звучното име турбореализъм – довежда нещата до екстремум и разглежда самата реалност като колективна халюцинация, като виртуалност, като код – програмен или просто символен. В тази крехка и самобитна, но много жива традиция се помещават както руският литературен великан Виктор Пелевин, така и българският хакер на човешките души Иван Попов, а струва ми се вече и Андрей Велков.” - отбелязва Александър Попов, автор и редактор в ShadowDance и преподавател по научна фантастика в Софийския университет.

„Ерата на паниката” е мощен и взривоопасен коктейл от оригинални идеи, хумор, ярки персонажи, напрежение, шокиращи обрати... Излиза книга, която не прилича на никоя друга - в момент, който не прилича на никой друг.

Заповядайте на премиерата „Ерата на паниката“. Ще разберете защо е важно да прочетете тази книга, а DJ vaskoblue ще се погрижи да чуете музиката, под чиито звуци е създадена историята.

Запазете датата!

24 юни, 19:00 ч., „Маймунарника“

 

Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
23.06.2021 г. 12:40
Посетено:
543
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/32997-premiera-na-erata-na-panikata-ot-andrey-velkov