Издания / премиери

Премиера на “Ледник” с гласовете на Силвия Лулчева и Ники Илиев

България е сред първите държави, в които излиза аудиоромана

Премиера на “Ледник” с гласовете на Силвия Лулчева и Ники Илиев

 

◊ СЪБИТИЕТО

Днес е световната премиера на аудиокнигата “Ледник” (Glacier), специално написана от световноизвестната писателка Камила Лекберг и холивудския актьор Александър Карим за Storytel Original. В България главни герои в завладяващата любовна история са актрисата Силвия Лулчева и Ники Илиев. “Ледник” проследява двама непознати, които са изолирани в хотелските си стаи в момент, в който смъртоносен вирус заплашва да унищожи човечеството. Те нарушават изолацията си по погрешка и между тях се ражда шеметна, животозастрашаваща любов. През април “Ледник” (Glacier) имаше и своята филмова премиера.

“Този роман ме и развълнува, и очарова, и затрудни, и предизвика. Във всяко едно бедствие има и нещо хубаво. В “Ледник” авторите изследват точно това”, споделя Силвия Лулчева.

За Ники Илиев това е и първа изява в сферата на аудиозаписите и работа с гласа. “За мен интересното е, че самата история започва актуално с обстановката около пандемията и вируса и това, че двамата главни герои са изолирани, в следващия момент става психологическа и след това силно емоционална”, коментира Ники Илиев за сюжета на “Ледник” (Glacier) във видео интервю, заедно със Силвия Лулчева.

Работата с една и съща история за различни формати дава фантастични възможности за развитие на самата история. В аудиокнигата слушателите ще опознаят героите на по-дълбоко ниво и ще видят различни страни от тях; сюжетът може да се развие и да поеме по различни и изненадващи пътеки, а финалът да стане непредвидим“, казва авторът Камила Лекберг.

Действието в Glacier (Ледник) се развива в луксозен хотел, където цинична лекарка и поривист свещеник са изолирани в отделни стаи заради смъртоносна епидемия. Те не знаят за съществуването един на друг. Извън карантината, която едновременно ги защитава и унищожава, бушува пандемията. Те са в строга изолация от външния свят, за да спасят живота си, но в много отношения и двамата отдавна са изолирали вътрешното си аз. Опустошителна грешка води до забранена среща, която прераства във великолепна, непреодолима любов. Любов, извън разума и вярата, любов, за която си струва да се умре.

 „Това е истинска драма, защото и двамата влагаме много сърце и страст в този проект. Сюжетът, естествено, е вдъхновен от реалността през изминалата година. Беше напрегната и невероятна година и съм развълнуван, че вече можем да споделим брилянтния резултат ”, казва Александър Карим.

“Ледник”(Glacier), както и още над 200 000 заглавия на български и английски може да намерите в богатия аудио каталог на Storytel.

 * * *

 

Повече за Storytel

Storytel е една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, с каталог за слушане и четене от над 500 000 заглавия в световен мащаб. Визията на Storytel  е светът да бъде едно по-съпричастно място, в което добрите  истории да могат да бъдат споделяни и преживени от всеки, навсякъде и по всяко време. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската дейност на Storytel се осъществява чрез издателските къщи StorySide, както и  скандинавските Norstedts, People’s и Gummerus. Storytel има представителства на 25 световни  пазара, като седалището на компанията е в Стокхолм, Швеция.

 

 

Автор:
Симона Василева
Публикация:
15.06.2021 г. 13:09
Етикети:
Ники ИлиевСилвия ЛулчеваStorytelпремиерааудиокнига
Камила Лекберг
Александър Карим
Glacier
“Ледник”
Посетено:
682
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/32940-premiera-na-lednik-s-glasovete-na-silviya-lulcheva-i-niki-iliev