Издания / премиери

Четем „Следва“ и „Orientalia“

Инициатива по повод XV Национална библиотечна седмица

Четем „Следва“ и „Orientalia“

 

По повод XV Национална библиотечна седмица, която ще се проведе от 17 до 21 май 2021 г. под надслов „Библиотеката ще ти помогне!", всеки посетител на Библиотеката на НБУ получава брой на университетските списания „Следва“ и „Orientalia“.

„Следва“, ISSN 1311-9060, е издание на Нов български университет за университетска култура, създадено е по идея на проф. Богдан Богданов. Целта му е да популяризира каузата на НБУ и изобщо либералното частно образование, да отваря академичното поле към публичността. Ориентирано е преди всичко към науките за човека, литературата, изкуствата и комуникациите.

„Orientalia: Списание за Изтока“, ISSN 1312-6962, e издание на Нов български университет, департамент „Средиземноморски и Източни изследвания“ и програма „Ориенталистика“. Както подсказва неговото подзаглавие то е списание за Изтока, за неговата религиозна култура, за източните словесност, изкуство и философия. „Orientalia“ е опит да се създаде пълнокръвен образ на Изтока, който прескача собствените си културни очертания, за да залезе в своето друго, пурпурно лице, някъде на запад.

 

Автор: Център за книгата
12.05.2021 г. 11:08
Посетено: 215
Етикети: Библиотека на Нов български университет, Център за книгата, НБУ, списание „Orientalia“, списание „Следва“
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/32704-chetem-sledva-i-orientalia