Издания / премиери

Представяне на "Филмова психоанализа. Несъзнаваното в киното – киното в несъзнаваното" от Андреас Хамбургер

1 април 2021 г., 18.00 ч., Нов български университет

Представяне на "Филмова психоанализа. Несъзнаваното в киното – киното в несъзнаваното" от Андреас Хамбургер

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата, департамент „Когнитивна наука и психология“ и Център Български институт за отношения между хората на Нов български университет представят „Филмова психоанализа. Несъзнаваното в киното – киното в несъзнаваното“ от Андреас Хамбургер на 1 април 2021 г. от 18.00 ч. в Zoom. Преводът от немски на български език е на Христо Тодоров и Виолета Вичева.

Модератор на събитието е гл. ас. д-р Светлозар Василев, преподавател в НБУ, председател на Българско психоаналитично общество (БПО).

Дискутанти са гл. ас. д-р Светослав Савов, преподавател в НБУ и член на БПО, Марина Ангелова, председател на Българска асоциация по психотерапия, член на БПО и инициативата „Психоанализа и кино“.

Книгата на А. Хамбургер надхвърля досегашните монографични приноси за конкретните аспекти на филма, за да стигне до същността на филмовата анализа.
- Тимо Щорк, „Журнал на Американската психоаналитична асоциация“, март 2020

Внушително изчерпателна книга, която трябва да се превърне в незаменим стандартен труд за аналитични филмови фанатици и учени в областта на филмовата анализа.
- Вера Катерина, „Журнал на психотерапевта“, януари 2020

Събитието ще се проведе в Zoom, Meeting ID: 862 5630 0858, Passcode: 109399.

Ще откриете книгата в Електронния каталог на изданията на НБУ.

 

Автор: Център за книгата
25.03.2021 г. 16:47
Посетено: 244
Етикети: представяне на книга, гл. ас. д-р Светлозар Василев, Център за книгата, НБУ, Марина Ангелова, гл. ас. д-р Светослав Савов, Андреас Хамбургер, Център Български институт за отношения между хората, департамент „Когнитивна наука и психология“
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/32492-predstavyane-na-filmova-psihoanaliza-nesaznavanoto-v-kinoto-kinoto-v-nesaznavanoto-ot-andreas-hamburger