Издания / премиери

Представяне на „Социалните дилеми: когнитивна перспектива“ от доц. д-р Морис Гринберг

10 февруари 2021 г., 16.40 ч., Нов български университет

Представяне на „Социалните дилеми: когнитивна перспектива“ от доц. д-р Морис Гринберг

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и Изследователски център по когнитивна наука на Нов български университет Ви канят на представяне на „Социалните дилеми: когнитивна перспектива“ от доц. д-р Морис Гринберг на 10 февруари 2021 г. от 16.40 ч. в Zoom.

Модератор на събитието е д-р Евгения Христова с дискутанти проф. д-р Лилия Гурова и проф. д-р Георги Менгов, СУ „Св. Климент Охридски“.

Социалните дилеми са ситуации, в които непосредствените действия в собствен интерес са в конфликт с дългосрочните колективни интереси. Най-интересният въпрос при изучаването на поведението на хората в социална дилема е въпросът какви са причините те да си сътрудничат, а не да бъдат егоисти. В книгата са разгледани модели на вземане на решение от теория на игрите, социалната психология и когнитивната наука, които предлагат обяснения за сътрудничеството в играта „Дилема на затворника“ – най-известната игра, описваща социална дилема.

Събитието ще се проведе в Zoom, Meeting ID: 873 4427 0266, Security: 153548.

Ще откриете сборника в Електронния каталог на изданията на НБУ.

 

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
03.02.2021 г. 17:26
Етикети:
проф. д-р Лилия ГуроваИзследователски център по когнитивна наукаЦентър за книгатаНБУ
проф. д-р Георги Менгов
д-р Евгения Христова
доц. д-р Морис Гринберг
Посетено:
865
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/32279-predstavyane-na-sotsialnite-dilemi-kognitivna-perspektiva-ot-dots-d-r-moris-grinberg